BIEST-HOUTAKKER 24 juli 2016,

Door tropische weersomstandigheden stonden de deelnemers aan de 3e MX Triatlon van MCC Biest-Houtakker voor een zware opgave. Vijftien ronden motorcrossen, gevolgd door een zware mountainbikewedstrijd en dan nog een veldloop is bepaald geen sinecure. Ruben van de Laar bleek het best met de hitte overweg te kunnen. Hij bleek in staat om de gedoodverfde favoriet Jacky Tausch te verslaan. Tausch is tweevoudig winnaar van de MX Triatlon te Biest-Houtakker en nog volop in de race voor het Europese IMBA kampioenschap Motocross MX2.

Het had er alle schijn van dat Tausch er een ‘one-man-show’ van ging maken. Hij nam bij de start resoluut de leiding en bouwde zijn voorsprong ronde na ronde verder uit. Als een ware kampioen stuurde hij zijn KTM 250cc over het stoffige Wilhelminacircuit. Na een half uur begon hij met ruime voorsprong aan het onderdeel mountainbike.

Na de eerste doorkomst van de zes te rijden ronden bleek zijn voorsprong op nummer 2 Ruben van de Laar geslonken te zijn tot een paar honderd meter. Bij de volgende passage zat hij aan het achterwiel van Jacky Tausch. In de laatste ronde sloeg Van de Laar toe. Hij liet Tausch achter en begon met voorsprong aan het laatste onderdeel: hardlopen over geaccidenteerd terrein. De zege van Ruben van de Laar kwam niet meer in gevaar. Tausch viel wegens krampverschijnselen nog terug naar de derde plaats.

Uitslag MX Triatlon:
1. Ruben v.d. Laar
2. Rico Lommers
3. Jacky Tausch

MX Jeugd Triatlon:
1. Didier van Kasteren
2. Jarno Biemens
3. Myrco Klijs

MX Lite Triatlon:
1. Ton Tausch
2. Adrie Verhoeven

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;