Afgelopen zondag 10 juli vond in Waalwijk op Sportpark Olympia de Talentendag van de NTB plaats. Bestaande triatleten en zij-instromers uit andere sporten in de leeftijdsklassen 12 tot 17 jaar waren uitgenodigd hieraan deel te nemen en te ervaren of ze aanleg hebben voor duatlon of triatlon. Op de atletiekbaan en in het zwembad zijn deze sportieve jongeren getest en beoordeeld door de trainers van het RTC Tilburg.

Er hadden zich voor deze dag 12 talentvolle jeugdsporters en junioren uit de regio Zuid West Nederland aangemeld. Op 10 plaatsen in Nederland vinden vanuit de Nederlandse Triathlonbond talentendagen en vervolgens regiotrainingen voor talentvolle jeugd plaats.

De dag had een hoog niveau. En op basis van de prestaties tijdens deze Talentendag, die verzorgd werd door het RTC Tilburg, volgt mogelijk een uitnodiging om mee te trainen met de regionale trainingen die 20x per jaar plaatsvinden in Tilburg/Oosterhout. Vanuit de regiotrainingen is vervolgens doorstroom naar regioselectie van het RTC Tilburg mogelijk.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;