In Amsterdam, op IJburg, vond de 4e wedstrijd van de RunBikeRun serie plaats. De RunBikeRun series is een competitie bestaande uit vijf wedstrijden voor de 18 deelnemende teams bestaande uit 4 personen. Deze teams strijden om de individuele eer en voor de punten voor hun team.

Vanuit het RTC Tilburg doen meerdere atleten mee. Vanuit de Regionale selectie stonden Stein Posthuma (winnaar van de wedstrijd vorige week), Alexander Picard en (trainer) Armand van der Smissen aan de start. Zij komen voor verschillende teams uit in deze teamcompetitie. Daarnaast doen de jongens en meisjes van het RTC talententeam mee als team.

Deze 4e wedstrijd ging over 10 km hardlopen, 40 km wielrennen en 5 km hardlopen.

Na de 1e Run nam Glen Laurens bij de heren een kleine voorsprong op Stein Posthuma. Nationaal kampioen Posthuma, en winnaar van de 3e competitiewedstrijd vorige week, achterhaalde Laurens tijdens het fietsonderdeel snel waarna beiden samen de 2e wissel betraden. Laurens toonde zich tijdens de 2e Run de sterkste. Stein Posthuma van RTC Tilburg finishte als tweede, Alexander Picard van het RTC Tilburg werd 3e.

De Run Bike Run Series zijn een serie van 5 wedstrijden tussen 18 teams waarbij de winnaar zich na afloop nationaal kampioen mag noemen. De laatste wedstrijd, de finale, een teamrelay op 4 september in Enschede zal de beslissing gaan brengen en belooft ongemeen spannend te worden.