Nu het wedstrijdseizoen weer op stoom komt is het NK Crossduatlon de afsluitende wedstrijd van het crossseizoen. Vanuit het RTC Brabant namen een vijftal atleten deel aan dit NK.

Op het kampioenschap bij de meisjes junioren vanaf 16 jaar stonden vanuit het RTC Brabant Kim van ’t Verlaat en Willemijn Fuite (Berkel Enschot) aan de start. Willemijn Fuite, afkomstig uit de atletiek, doet pas sinds kort aan triathlon. Zij deed mee aan haar eerste NK Duathlon bij de junioren en genoot volop van het uitdagende parcours op de mountainbike. Als relatief beginner op deze discipline verloor zij ten opzichte van de concurrentie tijd op de wissels maar ze wist uiteindelijk op een mooie 7e positie de finish te bereiken. Trainingsgenote van het RTC Kim van ’t Verlaat wist op een 3e plek te finishen.

Bij de meisjes vanaf 14 had Soo Yin van Noorloos bij de eerste run last van de warmte en liep achterstand op. Tijdens het mountainbiken op het uitdagend parcours met technische afdaling en jumps rondom de Piramide van Austerlitz wist ze zich te herpakken en knokte ze zich naar een 7e plaats. Die plek stond ze ook tijdens het afsluitende looponderdeel niet meer af.

Bij  de jongens junioren deden 3 jonge atleten van het RTC Brabant mee. Na de crossloop van 3,3 km, gevolgd door 12,5km mountainbiken werd afgesloten met 1,5km crossloop. Joey van ’t Verlaat kon inspiratie opdoen bij zijn zus die op het podium belandde. De motivatie bracht het tot vlakbij het podium met een 4e plek. Syb de Jong (Teteringen) kwam een minuut later binnen op de 6e plek. Roel Linde moest, na een half jaar waarin hij weinig heeft kunnen trainen op de eerste run iets laten liggen, maar kon op de  mountainbike zich goed handhaven en hij wist na een goede tweede run als 11e te finishen.