TILBURG – In IJssportcentrum Tilburg begon vandaag het WK ijshockey IIA. Er stonden 3 wedstrijden op het programma namelijk Australië tegen IJsland, Servië tegen België en thuisland Nederland opende het WK tegen promovendus China.

Australië – IJsland

De openingswedstrijd op het WK werd gespeeld tussen Australië en IJsland. De Australiërs gingen de eerste pauze met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. De ploeg van Brad Vigon was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Dit betaalde zich in de 3de periode uit door de 3-0 voorsprong. Deze stand stond ook aan het einde van de wedstrijd op het scorebord.

Servië – België

Beide landen begonnen rommelig aan de wedstrijd. Er werden aan beide kanten veel slordige fouten gemaakt. Op het ijs hadden de spelers van Servië de overmacht. Dit betaalde zich vijf minuten voor het einde van de 1ste periode uit in 1-0 voorsprong. Op dat moment stond de Belgen met drie man op het ijs vanwege twee tijdstraffen.

In de tweede periode was het speelde hetzelfde en als snel breidde de Serven de voorsprong uit. Nadat de 2-0 viel, werden de Belgen feller in hun spel. Hierdoor golfde het spel veel op en neer en werpte het voor België uiteindelijk zijn vruchten af. Desondanks kwam Servië al snel terug op twee doelpunten verschil. In de derde periode liep de thuisspelende ploeg uit naar een 4-1 voorsprong. Deze stand bleek na de derde periode ook de eindstand te zijn.

Nederland – China

Als laatste vandaag kwam het thuisland en degradant Nederland in actie tegen promovendus China. In een redelijk vol IJssportcentrum waren de Nederlands oppermachtig voor de Chinezen. Na de 1ste periode stond oranje al met 3-0 voor door doelpunten van Van der Schuit, Van den Heuvel en Nagtzaam. 

Na de 1ste pauze was het opnieuw Nederland die vol in de aanval was. Dit leidde halverwege de 2de periode tot een goal van Vogelaar. In de derde periode scoorde Nederland na ruim twee minuten de 5-0 door opnieuw Vogelaar. Niet veel later maakte ook Trappers-speler Van den Heuvel zijn tweede van de avond. Danny Stempher zorgde voor de laatste treffer aan Nederlandse zijde. Door deze overwinning, 7-0, mogen de mannen van Mason zich na de eerste dag koploper noemen van dit WK.

Morgen verschijnt er op deze website een uitgebreid verslag van de gewonnen wedstrijd van Nederland inclusief fotoreportage. 

Klik op de homepage op uitgelicht of HIER, om direct naar alle artikelen en interviews van het WK ijshockey te surfen.

Door Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg