Bij  de Europese jeugdkampioenschappen bowlen in Finland heeft de 16-jarige Ronan van der Loo uit Hilvarenbeek een zilveren medaille gewonnen bij het Doubles Event. De mooiste Nederlandse medaille was voor Denise Blankenzee, die goud opeiste tijdens het Masters Event. Hiermee kwam het totaal aantal medailles voor Nederland op 4, waarbij het nationale team op één event na steeds in de top 6 eindigde.

Denise Blankenzee (16, Julianadorp) versloeg in de finale van het Masters Event de Deense G. Dicay met 2-1, nadat zij met 0-1 had achter gestaan in de best-of-3 finale. Tijdens het Masters Event kwamen de beste 24 jongens en beste 24 meisjes van het toernooi nog één keer in actie.

Nederland had vier ijzers in het vuur, twee jongens en twee meisjes. Bij de jongens verloor Brent de Ruiter (16, Middelburg) in de eerste ronde en werd Ronan van der Loo (16, Hilvarenbeek) bij de laatste 16 uitgeschakeld. Dit gold ook voor de 16-jarige Bianca Brommer uit Hoogeveen. Blankenzee wist wel iedere ronde te overleven en bereikte zo de finale. Hierin toonde zij karakter door ook bij een 1-1 stand te blijven vechten. Een serie strikes werden de Deense tegenstandster teveel, waardoor Blankenzee er met het goud vandoor ging! Er kwam zo een eind aan een week lang events waarbij het Nederlands team kan terugkijken op een zeer succesvolle campagne.

Zilver Doubles Event
Op één event na is het Nederlands team steeds in de Top 6 geëindigd en komt het terug met in totaal vier medailles! Maandag 10 april behaalden De Ruiter (16, Middelburg) en Van der Loo (16, Hilvarenbeek) de eerste medaille: Zilver in het Doubles Event.

Brons Team Event
Donderdag 13 april was het opnieuw raak: Voor het eerst sinds 2009 wisten de meisjes een medaille te winnen op het EKJ. Beaudine Kriele (14, Wieringerwaard), Sharon Rietveld (16, Rozenburg ZH), Brommer en Blankenzee werden knap derde in het Team Event.

Brons All Events
Zaterdag 15 april kwam een einde aan de drie standaard events en in de totale ranking, de All Events, stond Blankenzee op de derde plaatst, goed voor de bronzen medaille!

Zo kan het team van coaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong, ondanks enkele pittige teleurstellingen, terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Aankomst Schiphol
Het volledige team arriveert maandag 17 april op Schiphol. Vlucht HV 5542 van Transavia verwacht om 12.10 uur te landen in Amsterdam, waar het team wordt ontvangen door bestuurslid van de Nederlandse Bowling Federatie, Ton Zandboer.