Tilburg, 26 juni 2017 – Het Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant organiseert in samenwerking met Breda Actief rolstoeltrainingen voor gevorderden. Na de succesvolle rolstoelvaardigheidscursussen willen we nu nog een stapje verder en gaan we op zoek naar meer uitdaging.
Op zaterdag 1 juli aanstaande start de eerste van drie rolstoeltrainingen in de Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze. De overige dagen zijn 8 juli (Breda) en 15 juli (Tilburg). Tijdens deze trainingen worden verschillende rolstoelvaardigheden geoefend.

Rolstoeltraining 2.0
Als je in een rolstoel komt te zitten, is dat vaak erg wennen. Veel mensen voelen zich niet helemaal zeker. Om deze reden organiseert Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant al enkele jaren rolstoeltrainingen voor ‘beginners’. Na de succesvolle eerste rolstoelvaardigheidscursus en een enquête onder oud deelnemers gaan we nu een stapje verder. Door de rolstoeltrainingen krijg je meer zelfvertrouwen als rolstoelgebruiker en leer je onafhankelijk en zelfstandig voort te bewegen in uitdagende situaties.

‘Na de eerste rolstoeltraining vorig jaar zou ik graag meer willen leren zoals hoge (stoep)randen op en af, mijn roltechniek verbeteren, veilig de grenzen opzoeken, hoe kan ik een roltrap op en af met mijn rolstoel en hoe schuin kun je bijvoorbeeld gaan?’ aldus een oud deelnemer.

Programma
De drie trainingen hebben ieder een eigen thema met verschillende uitdagingen. Op 1 juli is het thema ‘Uitdaging en herhaling’. Op 8 juli ga je de binnenstad van Breda in (City run) en op 15 juli leg je een high rope parcours af bij Outrex in Tilburg. Het beloven uitdagende en leuke trainingen te worden.

Aanmelden en kosten
Vooraf aanmelden voor de rolstoeltrainingen is verplicht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: ben.de.fretes@tilburg.nl of te bellen naar 06-15 88 18 86. De kosten voor de drie trainingen samen zijn € 15,00 per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van het Steunpunt Aangepast Sporten (www.steunpuntaangepastsporten.nl).

Bron: organisatie ‘rolstoeltraining voor gevorderden’