Rofianda bestaat dit jaar tien jaar. Rofianda  is adviseur en leverancier van verlichting in de industriële en agrarische sector. Tot de relatiekring van Rofianda behoren o.a. FujiFilm Tilburg, IFF Tilburg, Ahoy Rotterdam, het tropisch aquarium in de Kempervennen (Centerparcs) en de operatiekamers in Zwitserland. 

Op 22 februari heeft Rofianda het 10-jarig jubileum gevierd in het bijzijn van haar relatie, leveranciers en partners.  Ter eren van het jubileum is een speciaal jubileum magazine ontworpen; het eerste exemplaar is overhandigd aan de Tilburgse wethouder van financiën & economische zaken: Erik de Ridder.

Geschiedenis

De naam Rofianda is opgebouwd uit de voornamen van het gezin: Ronald, FIona, ANouk en DAphne. Rofianda is begonnen als eenmanszaak. Nadat Ronald vanuit een fabrikant van klimaatkamers- en kasten de overstap had gemaakt naar een leverancier van laboratorium apparatuur, kwam de vraag van een aantal professoren in de plantengroei van de universiteiten Utrecht, Leiden en Groningen of Ronald zijn kennis beschikbaar wilde stellen. Dit kon makkelijk gecombineerd worden met de fulltime baan die Ronald had. In 2008 heeft dezelfde groep professoren gevraagd of Ronald de specificaties van klimaatkamers vast kon stellen en tegelijkertijd de bouw kon begeleiden van de klimaatkamers. De fulltime baan was toen niet meer te combineren met Rofianda en besloot Ronald zich fulltime te richten op Rofianda.

In de loop der jaren is er uitgebreid met personeel. Nadat het bedrijfsverzamelgebouw in 2014 werd getroffen door een brand, waarbij alles in het kantoor totalloss werd verklaard, is na de herstelwerkzaamheden het aangrenzende pand aan de Herastraat gekocht. Vanaf 2008 is het bedrijf verder uitgegroeid tot wat het nu is en er liggen voor de toekomst mooie kansen in het verschiet.

Het innoverende karakter

Rofianda hanteert het out-of-the-box denken; het continue zoeken naar nieuwe technieken en mogelijkheden. Dit heeft ertoe geleidt dat Rofianda onderzoek heeft mogen doen in opdracht van Schiphol naar de verlichting voor de VOP’s (Vliegtuig opstelplaatsen) en verlichting heeft mogen leveren. Onlangs heeft Rofianda twee innovaties gelanceerd: Rofianda’s ATEX armatuur en LED assimilatieverlichting voor de glastuinbouw en meerlagen kweek. Deze innovaties tonen het innoverende karakter van Rofianda.

Verder deelt Rofianda haar kennis van verlichting door zitting te hebben in verschillende onderzoekscommissies. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de NEN commissie, NSVV kernteam indoor, LTO-Noord, HAS (Hogere Agrarische School), Avans hogescholen, Fontys hogescholen en de WUR (universiteit Wageningen). Jaarlijks studeert een student dan ook af via een eindopdracht van Rofianda.

De kracht van Rofianda

De relaties komen o.a. bij Rofianda omdat ze over willen stappen naar LED verlichting, een hogere lichtopbrengst willen of een speciaal project hebben voor de verlichting. Binnen Rofianda staat kwaliteit hoog in het vaandel. Door de uitstekende kennis van verlichting worden de eigen armaturen continu geoptimaliseerd, waardoor de kwaliteit steeds verbetert. Door out-of-the-box te denken, kan de verlichting van Rofianda in vrijwel alle gebieden toegepast worden. Relaties komen bij ons omdat Rofianda maatwerk levert.

De quote: ‘’Waarom binnen je comfortzone blijven, als daarbuiten veel meer te beleven valt’’ is Rofianda dan ook op het lijf geschreven.

De armaturen van Rofianda zorgen ervoor dat de energie- en maintenancekosten bij de klant zo laag mogelijk zijn, de armaturen een lange levensduur hebben en medewerkers veilige werkomstandigheden hebben. De betrouwbaarheid die Rofianda uitstraalt, wordt als positief ervaren door haar relaties.

Groei…

De Nederlandse verlichtingsmarkt is aan het veranderen. LED verlichting is nog steeds sterk in opkomst. We zijn op het punt gekomen dat LED verlichting conventionele verlichting voorbij gestreefd is op prijs, kwaliteit en mogelijkheden. Als een vooruitstrevende organisatie biedt dit nieuwe kansen en uitdagingen voor Rofianda.