Roef! bestaat inmiddels 61 jaar en is daarmee één van de oudste clubs van Nederland en de oudste club van Brabant. In 2016 het jaar dat Roef haar 60 jarig jubileum vierde promoveerde het eerste softbal team van Roef! naar de golden league. Best bijzonder voor een dorpje dat 6000 inwoners telt. En dan te bedenken dat het eerste dames team van Roef! in 2006 nog in de vierde regionale klasse speelde.

Wat Roef! al jaren sterk maakt en siert is dat weinig meiden het team verlaten. In de selectie zitten nog altijd zes speelsters uit de eigen opleiding, Wies Ligtvoet, Gini Ketelaars, Ilse van Kerkoerle, Eva van Knegsel, Charlotte Haen en rookie Kim Horsten. Het is een zeer hechte groep die het gewoon ‘gezellig’ heeft met elkaar.
In 2016, waren de meiden gewoon echt het beste TEAM in de Silver League; Het klinkt cliché maar het hele team droeg bij aan de resultaten en we wonnen en verloren als team. Echt afhankelijk van één of twee speelsters waren we niet en het was mooi om zien dat telkens een andere speelster bepalend was tijdens de wedstrijden. Niks kon ons stoppen, alles ging zoals het hoorde en we hebben met het gehele team de promotie naar de Golden League werkelijkheid gemaakt.

Roef! had zich in 2015 de doelstelling opgelegd om binnen 3 jaar te promoveren, het team voelde geen druk en heeft zich binnen 2 jaar naar het hoogste niveau weten te werken. Voor de toekomst hebben we ook gezonde ambities te beginnen in 2017, in de Golden League willen we de top 4 halen!

Het seizoen van 2017 in de Golden League gaat zeker een uitdaging worden. Op 15 april wordt op het sportpark aan het Stokeind in Moergestel de eerste Golden League wedstrijd gespeeld tegen Terrasvogels uit Haarlem. Kom gerust kijken, de toegang is gratis. Roef! is er klaar voor.