MOERGESTEL- De Dames 1 van Roef uit Moergestel maakte dit seizoen haar debuut in de Golden League en eindigde in de top vier waardoor ze aan de play-offs mochten meedoen. Uiteindelijk zijn ze knap als 3de in de competitie geëindigd.

Nadat vorig seizoen Roef was gepromoveerd naar de Golden League stond er voor ze een mooie uitdaging te wachten. Voorafgaand aan dit seizoen hadden ze als doelstelling om bij de eerste vier te eindigen, aldus coach Jeroen Swers. “Onze prognose was dat alle teams dicht op elkaar zouden liggen en dat we moesten vechten voor onze doel, namelijk een plek in de top vier. Uiteindelijk is dat ons zeker gelukt.”

Na een moeizame start, ging het halverwege het seizoen veel beter. “Het was even wennen aan het niveau, maar langzaam kregen we ervaring en gingen we wedstrijden winnen. Hierdoor kregen de dames veel vertrouwen en konden we doen wat we al jaren doen”, zo vertelt Swers. Mede door een overwinningsreeks van negen wedstrijden eindigde Roef in de top vier waardoor ze aan de play-offs mochten meedoen. “Uiteindelijk werden we derde en ben ik zeer tevreden over het seizoen.”

Volgend seizoen mag Roef weer meedoen aan de Golden League en is de doelstelling een plek in de top vier. “Als je kijkt naar de talentvolle groep die we hebben en wat we nog in de breedte kunnen bijhalen, vind ik dat we vanaf nu altijd moeten zeggen dat we voor de top vier plekken moeten gaan. Dat moet onze ambitie zijn en in de play-offs is alles mogelijk. Om te spreken over een landstitel is voor nu nog te vroeg maar met deze talentvolle groep moet dat binnen vijf jaar kunnen.”

Door: Niels Verzijlberg | @NielsTilburg