Met ingang van 1 september zal Martin van de Rakt de taken van hoofdcoach Rob Haantjes overnemen bij het eerste damesteam van HC Tilburg. Haantjes gaat namelijk full time aan de slag bij staf van Be Gold High Performance in België. Hier werkt Rob al sinds 2014.

Deze kans doet zich nu voor door een uitbreiding van het aantal taken. Hierin wordt verder vormgegeven aan de huidige visie en het professionaliseren van het Belgische hockey. Rob Haantjes heeft altijd de ambitie gehad om zich in dit internationale landschap op het hoogste niveau door te ontwikkelen. Helaas zal hij dit niet kunnen combineren met het trainen en coachen van Dames-1.

Dit team is een mooie gretige ploeg die de volle aandacht van een coach verdient. Er is dit jaar door staf en team hard gewerkt aan een nieuw en sterk fundament. Hierbij horen een nieuwe speelstijl binnen een performance cultuur en een goede mix van jonge en ervaren krachten. De eerste contouren zijn duidelijk waarneembaar en de lijn zal worden doorgetrokken door Martin van de Rakt.