Onder grote belangstelling opende Rings Goirle op vrijdag 26 januari het gloednieuwe Toercafé. Een plek in de winkel waar je onder het genot van een kop koffie ervaringen kunt uitwisselen of even pauze kunt houden tijdens een fietstocht. Maar meer nog dan dat: een plek waar stoere verhalen verteld worden. 

De opening van het Toercafé werd verricht door Gerben de Knegt, de huidige bondscoach en meervoudig Nederlands kampioen cross. Met zijn prachtige anekdotes wist hij het publiek, voornamelijk wielerliefhebbers. al direct aan zich te binden. ‘En dat is precies wat hier gaat gebeuren’, zegt winkeleigenaar Erwin Rings.  ‘Wielerliefhebbers zullen hier ervaringen uitwisselen, discussiëren over de juiste materiaalkeuze en elkaar sterke verhalen vertellen.’

Wielerhelden
Het toercafé is gevestigd in de winkel van Rings Goirle. Hennie Kuiper en Eddy Merkx zijn enkele helden van weleer waarvan de manshoge foto’s als blikvanger fungeren. Zij worden geflankeerd door de wereldkampioenen van nu: Peter Sagan, Chantal Blaak en Annika Langvad bijvoorbeeld. Boven hun afbeeldingen prijken persoonlijke relikwieën: van schoenen en shirtjes tot fietspedalen. Een piepklein museum in een moderne en gezellige ambiance. En de koffie is gratis.

Bewaakte fietsenstalling
Erwin Rings over het Toercafé: ‘Ik wilde al heel lang zo’n plek creëren. Er bleek behoefte aan omdat onze klanten doorgaans wat langer in de winkel vertoeven. Daarnaast kunnen wij nu ook toer- en fietsclubs een pauzeplek bieden. Bovendien kunnen bezoekers hun (dure) fiets hier bewaakt stallen. Wel zo lekker als je wat langer wilt blijven zitten.

’Benieuwd naar het Toercafé? Kom dan naar Rings Goirle Specialized Concept Store aan de Poppelseweg 1-02 in Goirle. Rings Goirle is gespecialiseerd in mountainbikes, racefietsen en sportieve e-bikes. Voor meer info:  www.rings-goirle.nl.

Door Theo van Etten.