Ook het tweede deel van de revanche-trilogie van Volley Tilburg is met vlag en wimpel geslaagd. De mannen van Tilburg wonnen in een goed gevulde sporthal de Stoep van Sliedrecht Sport.  De Tilburgers, met de uitstekend spelende routinier Niels van de Sande, gunden Sliedrecht slechts één set en namen de drie punten mee naar Tilburg.

Wedstrijdverloop
De eerste set werd begonnen met Lucas Vermeulen (sv), Tim Swaan en David Azantinlow (mid), Sjors den Dubbelden en Alessandro Masciadri (pl), Niels van de Sande op de dia en libero Roland Lucassen. Uiteraard begon Lucas op service en sloeg hij direct een gaatje. Tot halverwege de set hield Tilburg die voorsprong vast. Dat gebeurde met name door uitstekend te blokkeren: de “bloklessen” van assistent Peter van Nooijen hadden hun werk gedaan.

Op 13-15 kwam Sliedrecht-vedette Gerard Baan aan de opslag met zijn gevaarlijke sprongservice. Hij zette zoveel druk dat Sliedrecht op een 18-15 voorsprong kwam. Alessandro serveerde op zijn beurt Tilburg weer langszij, waarna een killblok van Niels de 25-23 setwinst opleverde.

In set 2 liet Tilburg geen spaan heel van Sliedrecht. Weer was het Lucas die met zijn service zorgde voor een 4-0 voorsprong. Die voorsprong werd gestaag uitgebouwd. Sliedrecht-coach Van de Ven probeerde met veel wissels het tij nog te keren, maar tevergeefs. Het was opnieuw Niels, die dit keer vanaf de 3-meter het laatste punt scoorde: 25-14.

Set 3 ging met 22-25 naar Sliedrecht. Ten onrechte dacht Tilburg dat de wedstrijd gespeeld was en nam wat gas terug.

In de vierde set schakelde Tilburg weer een tandje bij. In deze set onderscheidde Roland zich met enkele fantastische reddingen in het achterveld. Het was uiteindelijk Dennis van Gool die de wedstrijd uitserveerde. Het laatste punt was voor David: zijn killblok bracht de 25-19 setwinst.

Deel 3
Paaszaterdag staat het laatste deel van de revanche-trilogie op het programma. Tilburg speelt dan in de eigen T-Kwadraat (20.00 uur, komt dat meebeleven!) opnieuw om het ecchie, tegen de nieuwe koploper en titelfavoriet Zaanstad. Opnieuw zal Tilburg alles uit de kast moeten halen om zich ook op Zaanstad te revancheren. En wie weet wat er dan nog allemaal mogelijk is.

 

Door: Leon de Leijer