Zondag 20 maart starten in IJsland de Europese kampioenschappen bowlen voor jeugd. Namens Nederland zijn de 16-jarige Bart van Beers (Tilburg, foto links) en de 14-jarige Ronan van der Loo (Hilvarenbeek, 2e van links) twee van de vier jongens die Nederland gaat vertegenwoordigen.

Stap maken en ervaring opdoen
Van Beers was ook in 2015 namens Nederland aanwezig tijdens het EKJ. Waar dat evenement vooral in het teken stond van ervaring opdoen, hoopt de jongeling dit jaar een stap te hebben gemaakt en zich te kunnen mengen in de Europese top. Daarnaast kan hij zijn jongste teamgenoot Van der Loo alvast op weg helpen door zijn ervaringen van vorig jaar te delen. Van der Loo, Nederlands kampioen bij de aspiranten, maakt dit jaar zijn debuut in de Nederlandse selectie.

Onder leiding van coaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong komt het jongensteam uit in verschillende events: Doubles, Teams en Singles. De beste 24 spelers over alle events plaatsen zich aan het eind van de week voor het Masters Event, waarmee het toernooi op zondag 27 maart wordt afgesloten.

Het Nederlands team, dat ook bestaat uit vier meisjes, vertrekt vrijdagochtend vanaf Schiphol naar Reykjavik.