Op zondag 13 november 2016 organiseerde TWC Pijnenburg voor de 14e keer de Rabobank Jeugdveldrit van de Reeshof. Bij deze wedstrijd met landelijke deelname was er succes voor Emma van Haaren uit Oisterwijk en de uit Tilburg afkomstige Martijn Azantinlow en Roos Huibers. De wedstrijden werden verreden op en rond het ‘Jan Pijnenburg’-parcours aan de Bijsterveldenlaan in Tilburg.

TWC Pijnenburg behoort met zo’n 60 jeugdleden tussen 8 en 14 jaar tot de grootste onder de Nederlandse wielerclubs. Ruim 200 jeugdrennertjes in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar, een absoluut record, stonden aan de start. Naast een tweetal ‘klimmetjes’, een zandbak en een trap, zorgde de regen voor een zeer uitdagend parcours. Het werd een echte veldrit met veel modder, waarbij het onmogelijk was om de sportkleren schoon te houden.

Wedstrijd
De wedstrijd in categorie 3 (10- en 11-jarigen) werd gewonnen door Emma van Haaren uit Oisterwijk. Zij is lid van de organiserende verenging en is inmiddels eenmaal Nederlands Kampioene veldrijden geweest en tweemaal tweede. Op de weg is ze 3-voudig en regerend Nederland Kampioen. Zij kent het parcours natuurlijk op haar duimpje en wist hier handig gebruik van te maken. De Tilburgse Martijn Azantinlow werd negende bij de 11-jarige jongens en de eveneens uit Tilburg afkomstige Roos Huibers (11 jaar) miste met een vierde plaats maar net het podium.

Meetrainen?
Ben je tussen de 8 en 14 jaar oud en benieuwd hoe het er bij het wielrennen aan toe gaat? Kom dan gerust een keer kijken. We trainen elke dinsdag- en donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. Als je wilt kun je enkele proeftrainingen volgen. Meld je hiervoor aan via onze website (www.twcpijnenburg.nl). Misschien schuilt in jou die topper waarnaar we op zoek zijn!