De Trappistenloop PUUR heeft dit jaar een recordbedrag van EUR 9.500,- binnengehaald voor het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Metakids, die zich inzet voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Op vrijdag 27 oktober werden twee checks overhandigd aan veelvoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, die ambassadeur is van de stichting.

Plaats van handeling was de Abdij Koningshoeven, waar de Trappistenloop PUUR eerder dit jaar gehouden werd. Julia Hoedemakers en Yara Emmers, studentes aan de opleiding Evenementen aan de Rooi Pannen in Tilburg, overhandigden een check ter waarde van EUR 4.750,85 aan Van den Hoogenband. Omdat de directie van Bavaria de netto-opbrengst verdubbelde, was er nog een check ter hoogte van hetzelfde bedrag. Ruud Fransen, werknemer bij Bavaria en zelf nauw betrokken bij de stichting, bood deze namens de Brabantse bierbrouwer aan.

Gezichtsherkenningsapp
‘Het geld wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van een gezichtsherkenningsapp’, legt Nathalie Michielsen van stichting Metakids uit. ‘Hierdoor kunnen metabole ziektes, ook wel stofwisselingsziektes genoemd, sneller worden opgespoord en behandeld.’
Pieter van den Hoogenband voelt zich vereerd dat hij ambassadeur mag zijn van zo’n ‘pure en oprechte’ stichting: ‘Elke topprestatie is een teamprestatie, daarom ben ik supertrots op de organisatie van de Trappistenloop PUUR. De opbrengst draagt ertoe bij dat deze kinderen normaal kunnen opgroeien en hun gezinnen beter ondersteund kunnen worden.’

Metakids
Stichting Metakids financiert onderzoek om metabole ziekten zo vroeg mogelijk, liefst al bij de hielprik, te ontdekken. Hierdoor kunnen patiëntjes direct behandeld worden. Metabole ziektes staan in de top-3 doodsoorzaken van kinderen in Nederland.

PUURTrappistenloop PUUR is een jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd door de tuin van de gelijknamige abdij. Het evenement is zo populair geworden dat het maximumaantal deelnemers van 300 dit jaar al binnen 7 minuten was bereikt. De organisatie van de loop is een samenwerking van de stichting Tilburg Ten Miles, scholengemeenschap Rooi Pannen en Abdij Koningshoeven. De kloostergemeenschap kiest jaarlijks een goed doel voor de besteding van de opbrengst van de loop. Het ene jaar is dat een Nederlandse organisatie, het andere jaar een buitenlandse.

Door: Theo van Etten