Zondag 10 april was de spectaculaire opening van Jump XL Oisterwijk. Dit nieuwe trampolinepark van maar liefst 500m2 is gevestigd op de voormalige tennisbanen van SportArena Oisterwijk.
Enorm veel fun, actie en blije gezichten waren te zien op deze dag. Bij Jump XL Oisterwijk kun je naast Free Jumpen (vrij rondspringen op de trampolines) deelnemen aan een spelletje Dodgeball, dunks maken in de baskets en je stoerste tricks laten zien in de Extreme Zone. Tevens kun je een les trampoline fitness volgen!De opening van Jump XL Oisterwijk was met medewerking van Rea Lenders. Rea is tienvoudig Nederlands kampioene trampolinespringen en heeft tweemaal deelgenomen aan de Olympische Spelen. Om 10.00 uur waren de eerste deelnemers aanwezig. Elke groep had één uur om zich uit te leven op de trampolines. Er was hulp van de jumpmasters van Jump XL en Rea Lenders om een salto aan te leren: zowel voorover als achterover! Ook werden de deelnemers uitgedaagd om een zo mooi mogelijke dunk te maken in de basket, wat schitterende acties opleverde! Tijdens elke sessie gaven de jumpmasters samen met Rea een demonstratie. Op de zogenaamde tumbling lane (een trampoline van zo’n 20 meter lang) lieten de jumpmasters zien wat ze allemaal in huis hebben waarna Rea in de extreme zone de deelnemers versteld deed staan met enkele ongelooflijke trucs!

Rond één uur was het officiële moment: Rea sprong met een paar kinderen door het gouden lint en opende hiermee Jump XL Oisterwijk.
Rea was zeer enthousiast gedurende de dag en vond het leuk om te zien dat er heus jump talent rondliep! Daarnaast viel haar de diversiteit in leeftijd van de jumpers op: jonge kinderen, pubers, 30ers, opa’s en oma’s; ze begaven zich allen op de trampolines. Dit maakte voor Rea duidelijk dat trampolinespringen voor iedereen is, zowel jong als oud!

De openingsdag mag als zeer geslaagd betiteld worden, af te lezen van met name de blije gezichten bij kinderen én ouders. De missie is op de eerste dag al geslaagd: alles voor een glimlach!

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken,