Tilburg, 21 mei – Een kloosterbel die de start inluidt en dames die ‘vechten’ om samen met abt Isaac op de foto te mogen, vormden afgelopen zaterdag de feestelijke omlijsting van de tiende PUURloop. De dag ervoor was de PUUR wandeltocht verlopen over een afstand van vijf kilometer.

Na zijn fotoshoot voorafgaand aan de start trok abt Isaac zelf zijn joggingbroek en hardloopschoenen aan en liep een rondje mee. Maximaal drie ronden konden er gelopen worden over het kloosterterrein van de Abdij Koningshoeven: (circa) vijf, tien of vijftien kilometer over wisselend terrein: asfalt, bospad, grasland en kasseien. Daarmee is het een pittige loop, zoals veel lopers ervaarden. Gelukkig wachtte hen naast de traditionele medaille een welverdiend glas PUUR bier na afloop.

Het jaarlijks terugkerend evenement mocht zich met ruim driehonderd deelnemers opnieuw in grote belangstelling verheugen. Toch verliep de inschrijving dit jaar niet zoals andere jaren, vertelt medeorganisator Henk van Doremalen. “Waar de loop andere jaren binnen enkele dagen was volgeboekt, lukte dat nu pas enkele dagen voor de start. Maar daar hebben op dit moment zowat alle hardloopevenementen last van.”

En dus kon de organisatie weer een mooi bedrag aan het klooster overhandigen voor het goede doel. “Dankzij de lage overheadkosten,” vult abt Isaac aan, waarmee hij verwijst naar de stichting Tilburg Ten Miles die een deel van de kosten voor haar rekening neemt. Dit jaar gaat de opbrengst naar leermiddelen voor de secondary school in Oeganda, waar de abdij actief is.