Tilburg 27 maart 2015,
In het Tilburg University Sports Center barste vrijdagmiddag de strijd los om de eerste plaats in volleybal en zaalvoetbal. Na vooraf goed getraind te hebben namen teams van het RIBW, Novadic Kentron, het asielzoekerscentrum en revalidatie Leijpark het tegen elkaar op. Met 92 deelnemers zat de sfeer er goed in. Er werd gezongen, geklapt, gelachen en gesport.
FOSST, de Studentensportraad van Tilburg, heeft als initiatiefnemer de samenwerking gezocht met Serve the City, het Sportbedrijf Tilburg en (studenten)sport verenigingen TSVV Merlijn, T.S.V.V Gepidae en VC Sarto om deze trainingen en het toernooi te realiseren.
 
Het idee achter dit project is dat sport meer is dan bewegen: het brengt mensen samen, het is gezond, is goed voor het zelfvertrouwen en bovenal sport geeft plezier. Voor sommige inwoners van Tilburg is gaan sporten geen vanzelfsprekendheid. Daarom is er speciaal voor ouderen, mensen met een lichamelijke beperkinn, mensen met een verslaving en (licht)psychiatrische aandoening dit project opgezet om hen de positieve kanten van sport te laten ervaren.
Na twee spannende finales is als winnaar van de volleybal het team van revalidatie Leijpark naar voren gekomen en Broekhoven United ging met de zaalvoetbalbeker naar huis.
 
 
Klik op de eerste foto om de serie in een diavoorstelling te bekijken.