Tilburg, 22 september – Afgelopen zaterdag vond het evenement ‘Sport voor Iedereen’ plaats in de binnenstad van Tilburg. Speciaal daarvoor was het Pieter Vreedeplein tijdelijk omgedoopt tot het Decathlon Aangepast Sporten plein. Tijdens deze middag werden de sporthelden van Decathlon Tilburg bekend gemaakt. Hardloopsters Kim van Iersel en korfballer Maikel Mermans namen hiervoor de prijs in ontvangst.

Bezoekers en voorbijgangers konden sportclinics bijwonen maar ook zelf diverse aangepaste sporten uitproberen. Een tiental aanbieders van aangepast sporten verzorgden demonstraties in onder andere vechtsporten, balsporten en dansante beweegactiviteiten.

Met dit evenement hoopt de organisatie meer bekendheid te geven aan het sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Het evenement werd georganiseerd door het Steunpunt Aangepast sporten en SportSupport van de gemeente Tilburg in samenwerking met Decathlon Tilburg en diverse sportaanbieders. Daarnaast warenook Lokaal 7, Brownies & Downies en PLUS Pieter Vreedeplein betrokken bij het evenement.

Sporthelden
Sporthelden van Decathlon Tilburg werden Kim van Iersel en Maikel Mermans. Kim heeft een visuele beperking en liep enkele weken geleden de Tilburg Ten Miles. Maikel is fanatiek korfballer en zegt zelf erg fanatiek te zijn: ‘Volgens mijn trainers moet ik het af en toe wat rustiger aan doen en dat kost soms moeite. Maar tijdens het laatste toernooi wonnen we de sportiviteitsbeker, mede omdat het mij lukte om mij in te houden als ik het niet eens was met de scheidsrechter. In plaats daarvan mocht ik mijn trainster dan even heel boos aankijken. En wat was ze trots op mij!’

 

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: