Oranje speelt vanavond de eerste van drie oefeninterlands in voorbereiding op het wereldkampioenschap in Tilburg. Onder leiding van Doug Mason neemt de nationale ijshockeyploeg het vanavond om 20.00 uur op tegen België. IJshockeynederland.nl heeft de opstellingen en blikt vooruit naar de wedstrijd.

De preview
Voor Nederland is het de eerste wedstrijd in de voorbereiding. De Belgen speelden afgelopen weekeinde al tegen Luxemburg. De ploeg van bondscoach Gil Paelinck won die ontmoeting met 10-2. Met treffers van Virgil Delbrassine (2), Frank Neven (2), Jordan Paulus, Alexandre Bremer, Sam Verelst, Arne van Espen, Olivier Bouchard en Yoren Desmet was het scorend vermogen van de Belgen goed verdeeld.

De interland in Dordrecht betekent de officiële rentree van Doug Mason als bondscoach. De afgelopen seizoen in Oostenrijk actieve oefenmeester is de opvolger van Chris Eimers, die na het wereldkampioenschap in Belfast vorig jaar afscheid nam als keuzeheer van de antionale ploeg. Voor Mason is het zijn derde periode in de bank bij Oranje. Hij was eerder een groot deel van de jaren negentig bondscoach en keerde halverwege het vorige decennium al voor enkele jaren terug in die functie.

Nederland en België komen elkaar straks ook weer tegen op het WK en speelden eerder dit seizoen al twee keer tegen elkaar. Op de nog bijna nieuwe ijshockeybaan in Mechelen werd het november vorig jaar 8-3 in het voordeel van Nederland. Reno de Hondt scoorde toen drie keer voor de nationale ploeg, die toen onder leiding stond van Bohuslav Subr. In hetzelfde weekeinde ontmoetten de twee teams elkaar nog een keer in Geleen, toen werd het 7-0 in het voordeel van Nederland.

Ook de wedstrijd van vanavond in Dordrecht is de eerste van een tweeluik. Op zaterdag 15 april staan de twee teams nog een keer tegenover elkaar in Leuven.

Locatie: Sportboulevard Dordrecht
Aanvangstijd: 20.00 uur
Online tickets: Ticketpoint