DESTIL Trappers lijkt het lek boven te hebben. De ploeg van coach Bo Subr veegde zondagmiddag in eigen huis MEC Halle van het ijs: 7-2.

De bloemen voor de Man the Match gaan naar zijn vriendin Suzanne onthulde Nick de Ruijter na afloop. Na een periode van afwezigheid keerde de aanjager bij het begin van ‘Die Meisterrunde’ terug in de hoofdmacht van DESTIL Trappers. Gescoord had hij nog niet, maar nu is de hatelijke nul achter zijn naam verdwenen. ‘‘Ik nam de face-off. Vanuit daar kregen hun verdedigers de puck. Zij maakten een switch, maar vergaten de puck. Vanaf dat moment kon ik alleen op de keeper af. Hij smokkelde iets naar rechts dus moest ‘ie in de andere hoek’, beschreef de maker van het eerste doelpunt zijn goal.

Voor eigen publiek kende Tilburg weinig mededogen met Halle die na een busreis van ruim vijf uur het ijs betraden. Enkel in de openingsfase bood de nummer zes uit de Oberliga nog enige weerstand. Al dient te worden gezegd dat men niet mocht klagen over de beslissingen van referee André Schrader. De leidsman zond in de eerste acht minuten drie Trappers naar de strafbank. Dankbaar profiteerde Halle van dit buitenkansje, 0-1. Nog voor er vijftien minuten gespeeld waren, had de formatie van coach Subr met hulp van Nick de Ruijter, Diederick Hagemeijer en Mitch Bruijsten de schade hersteld.

TILBURG -  DESTIL TRAPPERS VS MEC HALLE 05-2016. IJssportcentrum Tilburg

TILBURG – DESTIL TRAPPERS VS MEC HALLE 05-2016. IJssportcentrum Tilburg

In het tweede bedrijf reeg Tilburg de powerplaytreffers met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk aaneen. Danny Stempher, Ivy van den Heuvel en Shane McColgan stelden Halle goalie Clemens Ritschel voor onmogeljke opgaven. Het tegendoelpunt van Denis Fominych betekende een korte onderbreking van het verder oppermachtige spel van de thuisploeg.

Tijdens het slotstuk bezondigde Trappers zich teveel aan gallery play, waardoor een echte monsterzege uitbleef. De ene na de andere oogstrelende aanval rolde richting de soms reddeloze Ritschel. Enkel op de inzet, andermaal tijdens powerplay, van Levi Houkes moest de sluitpost het antwoord schuldig blijven. Smetje op de prima Tilburgse voorstelling was de game misconduct die Mickey Bastings aan het einde van de derde periode opliep voor een vermeende high sticking.

Dankzij de ruime zege blijft Trappers volop kans houden op thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs ‘Hopelijk kunnen we vrijdagavond voor een stunt zorgen in Herne. Ons doel blijft de tweede plaats in de tussenronde’. Aan een voorspelling waagt De Ruijter zich niet: ‘Herne is Herne en wij zijn Tilburg. Nu we weer met vier lijnen spelen, kunnen we het elk team lastig maken. We weten waar we Herne pijn kunnen doen, maar dat is niet eenvoudig. Het is en blijft een uiterst gevaarlijke ploeg met heel veel individuele kwaliteiten waartegen je zestig minuten geconcentreerd moet zijn.’

TILBURG -  DESTIL TRAPPERS VS MEC HALLE 05-2016. IJssportcentrum Tilburg

TILBURG – DESTIL TRAPPERS VS MEC HALLE 05-2016. IJssportcentrum Tilburg