Assen, 31 oktober 2015

Het NK Duathlon (Run-Bike-Run) vond gisteren plaats in Assen. De seizoensafsluiting werd een prooi voor Stein Posthuma. Trainingsgenoot Alexander Picard pakte zilver. Picard won wel het Dare 2 Tri Run Bike Run Circuit.

De race in Assen, over een afstand van 10km lopen, 40km fietsen en 5km lopen werd na 2km hard gemaakt door Posthuma. Hij nam afstand van de rest van het veld en wist zijn voorsprong uit te breiden tot 1,5 minuut tijdens het looponderdeel. Gedurende de wedstrijd kwam zijn teamgenoot Alexander Picard steeds verder terug. Halverwege het 2e looponderdeel was de achterstand teruggelopen tot slechts 10 seconden. Posthuma hield echter hardnekkig stand. Het was de 1e titel voor de student Ruimtevaarttechniek, trainend bij het RTC in Tilburg onder leiding van bondscoach duathlon Armand van der Smissen. Het RTC Tilburg biedt plaats aan talentvolle tri- en duatleten en maakt een sterke ontwikkeling door binnen de duathlon topsport. Posthuma verbeterde het parkoersrecord van oud kampioen Wim Nieuwkerk met bijna 2 minuten. Picard werd 2e, maar behaalde wel de overwinning in het Dare 2 Tri Run Bike Run Circuit, een regelmatigheidsklassement over 9 nationale wedstrijden. Het brons was voor Daan de Groot uit Utrecht, die op gepaste afstand “best of the rest” was.
Joep Staps, ook van het RTC Tilburg, eindigde als 6e. Coach Armand van der Smissen, die zich in 2014 sportman van de gemeente Tilburg mocht noemen, bereikte de finish als 4e en werd 1e master in het eindklassement.

Bij de dames vochten Jony Heerink en Marina van Dijk een stevig gevecht uit op de fiets. Heerink was hierin de sterkere en kon niet meer achterhaald worden tijdens het 2e looponderdeel. De Amersfoortse dames hielden de Utrechtse Joyce Vrijenhoek achter zich.