De Tilburgse Wielerclub Pijnenburg organiseert op vrijdag 11 maart een speciaal evenement bij hoofdsponsor Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout.

De presentatie van deze bijeenkomst zal in handen zijn van cabaretier-acteur Leo Alkemade.

Tijdens de presentatie zal oa aandacht besteedt worden aan de recente grote renovatie van het wielerparcours van TWC Pijnenburg, dat mede door financiële steun van de gemeente Tilburg is gerealiseerd.

Nadat de vier gewaardeerde kledingsponsors van TWC Pijnenburg zijn voorgesteld, zullen de verschillende ploegen zich presenteren; van de jeugdrenners vanaf 8 jaar tot de nieuwelingen en junioren-/amateurrenners van TWC Pijnenburg.

Renners die tijdens de laatste kampioenschappen op het podium zijn geëindigd worden gehuldigd. Ook de trainers van de jeugdrenners worden extra in het zonnetje gezet.

De ploegenpresentatie vindt plaats bij de vestiging van hoofdsponsor Hoppenbrouwers Techniek aan Kreitenmolenstraat 201 in Udenhout. Het programma start om 19:30. Toegang tot de presentatie is, na aanmelding, gratis.

Over TWC Pijnenburg

De Tilburgse Wielerclub Pijnenburg is al sinds 1936 dé wielersportvereniging van Tilburg en omstreken. Twee keer per week trainen ruim honderd jeugdleden, van 8 tot 18 jaar, op het eigen parcours in Tilburg.

De vereniging leidt jeugdwielrenners op tot volwaardige renners op nationaal en internationaal niveau. Nog het afgelopen seizoen won het lid Hetty van de Wouw 3 medailles bij het Nederlandse kampioenschap baanwielrennen en werd ze in een wereldrecord Europees kampioen in de teamsprint. Timo Roosen (Jumbo-Visma) is regerend Nederlands kampioen bij de profs en net als zijn ploeggenoot Sam Oomen en World Tour renner Bram Welten lid van onze vereniging.

Ook de jongere rijders behaalden top resultaten. Victor van der Velden is Nederlands Kampioen Bike Trial, Noï Moes won in februari brons bij het NK Veldrijden voor nieuwelingen meisjes. Jim Peeters en Stijn van Dongen behaalden de tweede en derde plaats bij het NK jeugd.