Het was een druk weekend voor de atleten van het RTC Tilburg. In zowel Borne, Renkum als Veenendaal gaven atleten van het RTC acte de présence. Van de RTC Selectie wist Alexander Picard in Borne voor het 4e jaar op rij de zege mee naar huis te nemen. Én in Renkum werden bij de junioren fraaie  1e plaatsten behaald.

De RunBike Run in Borne (6,7 Km hardlopen – 30 km wielrennen – 5,2 km hardlopen) werd een fraaie overwinning voor Alexander Picard in 1u22min11sec. Tijdens de 1e run liep hij voorin, waarna hij tijdens het fietsen, traditioneel zijn sterke onderdeel, zijn slag sloeg en voorsprong van bijna 2 minuten opbouwde. Deze voorsprong gaf hij tijdens een sterke 2e run niet meer uit handen. Stein Posthuma startte de 1e run te snel waarna hij niet meer goed in de wedstrijd kwam en uiteindelijk als 8e finishte.

In Renkum werd gestreden om de Nederlandse titels op het NK Crosstriathlon. Bij de Elite heren (1,5km zwemmen, 30km ATB-en – 11km crossloop) werd Tilburger Joep Staps fraai 6e. Extra knap, want na de finish bleek hij bij een valpartij tijdens de wedstrijd 2 ribben gebroken te hebben. De junioren kwamen in actie over een afstand van 750m zwemmen – 17,5km ATB-en – 5,5km crossloop. De junioren vanuit het RTC Talententeam hielden het binnen de familie: bij de dames junioren won Kim van ’t Verlaat en bij de heren junioren kwam broer Joey van ’t Verlaat winnend over de finish.

Bij de jongere jeugd (375m zwemmen – 11,5km ATB-en – 2,5km crossloop) behaalde bij de meisjes junioren een niet helemaal fitte Soo Yin van Noorloos een 4e plaats en bleef Syb de Jong bij de jongens junioren ondanks goede benen door een lekke band tijdens de wedstrijd steken op een 5e plaats.

Ten slotte vond in Veenendaal ook nog het NK Sprint plaats. Twee deelnemende dames bij de Neo-Senioren vanuit het RTC Tilburg. Eva Cornelissen kwam terug van een blessure en finishte als 12e. Nikita van den Ouden zwom goed maar had vervolgens geen goede fietsbenen en finishte als 17e.