Het parcours van ‘Obstacle World – The Highland Edition’ dat op 1 en 2 juli in Stadsbos013 zal plaatsvinden is bekend. De route van deze obstakelrun loopt vanuit Landgoed De Groene Kamer, langs de Oude Leij en strekt tot het Bels Lijntje. Deelnemers komen op plekken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, waardoor dit evenement een unieke kennismaking met de stadsnatuur is. 

Stadsbos013 is een natuurontwikkelingsgebied in het zuidwesten van Tilburg en kenmerkt zich door weilanden, bossen en natuurschoon. Meer dan 30 speciaal voor Obstacle World ontwikkelde hindernissen, waaronder klimwanden, tijgerbanen en modderpoelen, worden tijdens de obstakelrun verspreid door dit gebied opgesteld. Op het terrein van Outrex is zelfs een spannende speliobox aanwezig. En dat alles geheel in Schotse sferen, waardoor onze lowlands zich voor één weekend transformeren tot ruige highlands.

Voor volwassenen wordt een parcours van 6 of 12 kilometer aangelegd en voor gezinnen en kinderen vanaf 5 jaar is er een route van 3 of 6 kilometer. Ongeveer elke 400 meter zullen de deelnemers een hindernis moeten overwinnen. “Hierdoor is Obstacle World ideaal voor zowel de geoefende sporter als voor sportverenigingen, families en vriend(inn)engroepen”, vertelt organisator Sander van Nieuwenhuijzen.

It’s not a race, it is a challenge
Obstacle World – The Highland Edition biedt voor iedereen, ongeacht het niveau, een uitdaging. Je kunt kiezen voor afstanden van 6 tot en met 30 kilometer en je kunt het parcours heel snel of juist geheel in je eigen tempo afleggen. Bovendien kun je een obstakel in je eentje, of als team bedwingen. Bij de meeste obstakels staan vrijwilligers die je tips geven en je aanmoedigen. Sander: “Bij deze tak van sport draait het om teamwork. Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen het naar zijn heeft en een prachtige dag beleeft in de natuur.”

Aanmelden voor Obstacle World – The Highland Edition kan via www.obstacleworld.nl.

Door Theo van Etten.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: