Straatvoetbalkoningin Rocky een panna geven, freestylen met Jasmijn Janssen of een bezoek brengen aan het spelershome van Willem II. Dat en meer was allemaal mogelijk tijdens het Meidenvoetbalfestival, dat afgelopen vrijdag bij het Koning Willem II Stadion plaatsvond. 

Bijna 100 enthousiaste meiden in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar werkten een spellencircuit af dat volledig in het teken stond van voetbal. Zo moest je bij ‘Soccerlob’ de bal heel subtiel over een ‘muurtje’ in het doel schieten, terwijl je bij ‘Snelheidsmeter’ de bal juist zo hard mogelijk het net in mocht jagen. Verder was er ‘Belgisch Voetbal’ (met de doelen in het midden van het speelveld), Keepie uppie en tal van andere behendigheidsspelletjes. Volwassenen deden mee aan een workshop ‘Ouders in de sport’, waarbij zij leerden hun kind op een positieve manier aan te moedigen. 

‘Supercool’
Cléo en Xanthe zijn het meest enthousiast over ‘Boarding Voetbal’, een spelvorm waarbij drie teams tegen elkaar in het strijdperk treden. ‘Omdat je hier iedereen kunt verslaan’ roepen de voetballende zusjes in koor. De 6-jarige Katelijn is erg onder de indruk van de pannakooi waarin zij samen met straatvoetbalkoningin Rocky mocht spelen. En weer een ander vindt het ‘supercool’ om op de prachtige grasmat van Willem II te mogen staan. 

Het Meidenvoetbalfestival is een side-event van WEURO2017, het EK voetbal voor vrouwen. De organisatie was een samenwerkingsverband van de KNVB, de gemeente Tilburg en Willem II. 

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.