Maandagavond waren bij Runshop Greg van Hest de mensen bijeen die als pacer op gaan treden bij de CZ Tilburg Ten Miles. De groep bestaat uit ervaren atleten die de deelnemers die dat willen,  naar vooraf bepaalde tijden brengen.

Eenvoudig gezegd is het een kwestie van in de buurt van de pacers blijven en je kunt de beoogde tijd realiseren.  ‘De ervaring leert dat deelnemers vaak te snel van start gaan’, aldus voormalig topatleet Greg van Hest. ‘De pacers zorgen ervoor dat er in een regelmatig tempo gelopen wordt’. Wie met de tempomakers mee wil moet zorgen dat hij of zij zich opstelt bij de grote ballon met daarop de tijd die de pacers gaan lopen. Voor de meeste tijden zijn 3 of 4 pacers beschikbaar.

Deze actie is er alleen voor de 10 Engelse Mijlen. De tijden die gelopen worden zijn 1 uur 10 minuten (start voorin vak B), 1 uur 20 (vooraan in vak C), 1 uur 30 (midden in vak C), 1 uur 40 (achteraan in vak C) en 1 uur 50 (vooraan in vak D).  De tijden staan op de balonnen waar de pacers starten EN op hun shirt zoals op de foto te zien is.

Ook waren de mensen die de lopers voor het onderdeel TTM4YOU gaan begeleiden aanwezig. TTM4YOU gaat over 5 kilometer en is bedoeld voor mensen die – om welke reden dan ook – niet met de gewone Cityrun mee kunnen of willen doen. Er wordt in groepsverband in twee tempo’s gelopen: 6 km per uur of 10 km per uur. De CZ Tilburg Ten Miles vindt plaats opp zondag 2 september met start en finish in de Spoorzone.