“De opkomst was vele malen groter dan verwacht”, vertelt een enthousiaste Michel Hamers van gymnastiek- en turnvereniging ‘Turning Point Tilburg’. We moesten alle zeilen bijzetten om het programma af te werken en alle bezoekers een plaatsje te geven. Maar dat is met hulp van vele ouders en vrijwilligers prima gelukt.”

Goud en brons
Aan deze regiokampioenschappen in sporthal De Haspel in Goirle namen zo’n 170 mannelijke turners uit de regio Zeeland en Noord-Brabant in de leeftijdsklasse tot 12 jaar deel. Met succes voor de organiserende vereniging. Zo won Wouter van Dijk goud in zijn klasse en sleepte Jerony Story het brons binnen in de jongste leeftijdsgroep: de Benjamins. Hierdoor wist Jordy zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap, dat begin mei plaatsvindt.

Het had overigens maar weinig gescheeld, of het toernooi was niet doorgegaan. Doordat een sporthal op het laatst niet beschikbaar bleek, werd in allerijl gezocht naar een alternatieve locatie. Dat werd uiteindelijk De Haspel in Goirle, waar de beperkte tribunecapaciteit het enige minpuntje van de dag vormde. “We hebben kasten en matten aan moeten slepen om iedereen een plekje te geven”, aldus Michel, “maar voor de rest was iedereen dik tevreden”.

Presteren in een gezellige sfeer
Michel Hamers is hoofdtrainer van het herenwedstrijdteam van Turning Point Tilburg. “Binnen onze vereniging gaan wij voor de juiste mix van presteren en gezelligheid”, zegt hij. “Ook op het hoogste niveau”. Iedereen die een keer kennis wil maken met turnen, kan contact opnemen via de website: www.turningpointtilburg.nl

Door: Theo van Etten

Goirle -  Regiokampioenschappen turnen. Turning Point  05-02-2016. De Haspel Goirle. Kenji van Spaendonck.

Goirle – Regiokampioenschappen turnen. Turning Point 05-02-2016. De Haspel Goirle. Kenji van Spaendonck.