De eerste thuiswedstrijd van 2018, kom maar op! Zo zijn we de wedstrijd ingegaan en dit hebben we ook zeker laten zien.

Set 1 begon meteen overtuigend. Floor van den Nieuwenhoff zorgde ervoor dat er een geen bal op de grond viel. Marija Bakels wist Anneloes Blaeser en Lotte van der Horst te vinden, die de ballen vervolgens kneiterhard binnen beukten. En daar stond ineens al 25-11 op het scorebord. Dus focus vasthouden en door!

Set twee ging iets moeizamer. Maar daar kwam de dubbele wissel. Marija maakte plaats voor Aukje van Loon (die na een enkelblessure weer helemaal fit is) en Nathalie Beukelman kwam erin voor Anneloes. Aukje wist met haar service de dames uit Stramproy onder druk te zetten. Daardoor kon Stravoc vanaf 21-19 geen punt meer maken. Set twee: check met 25-19.

In de derde set sprongen we van 8-3 naar 21-16. Onze middens Finke van der Markt en Lotte den Exter wisten de gaten in de verdediging van Stravoc goed te vinden en dat leverde heerlijke puntjes op. Met 25-17 was ook de derde set binnen.

De overwinning was een feit, maar we waren pas tevreden met 5 punten. Dus denderden we lekker door. Met perfecte passjes van Femke Severijns en aanvallen van Suzanne Muilwijk en Nathalie Beukelman had Stravoc geen antwoord meer. Met 25-13 was de 4-0 overwinning binnen, HEERLIJK!

We staan nog steeds bovenaan en gaan er alles aan doen om dat volgende week ook zo te houden. Om 16.45 uur staan we tegenover Sliedrecht Sport 2 in sporthal De Basis (Sliedrecht).

Door: Roxanne Fontanel