Stevige wind, 9 graden en zowaar een zonnetje dat door de bewolking heen probeert te prikken. Onder deze prima omstandigheden ging de 16e Rico Salvettiloop op zondag 5 maart van start. Bijna 450 lopers uit Moergestel en omstreken hadden zich verzameld voor deze hardloopwedstrijd over 5, 10 of 15 kilometer.

Krasse knarren
Dat de oudjes het nog prima doen, bewees Rien van Oirschot. Deze Tilburger met bouwjaar 1945 raffelde zijn 5 kilometer af in nét iets meer dan een half uur (31:13). Hiermee behaalde hij een keurige vierde plaats voor de vijf jaar jongere nummers één, twee en drie. 80-plusser Piet Adriaansen van Tilburg Road Runners was met geboortejaar 1933 de oudste deelnemer in het veld.

Wedstrijd
De 10 kilometer wedstrijd was een onderdeel van het Global-e wegcircuit en werd een prooi voor Tilburg Road Runners atleet Dennis de Freytas, vorige week nog 3e bij de Kruikenloop. Zijn eindtijd bedroeg 32:34, terwijl het verschil met de nummers 2 en 3 (Hendrik van den Berk en Ben Souwen) respectievelijk 6 en 8 seconden bedroeg.

Prima organisatie
Met een grotendeels verhard parcours dat dwars door de Moergestelse en Oisterwijkse bossen en vennen loopt en een uitstekende verzorging voor de atleten achteraf (van diverse soorten fruit, repen en sportdrank tot en met een kop warme gevulde tomatensoep) was deze loop ook voor uw verslaggever een mooie ervaring!

Door: Theo van Etten

MOERGESTEL  - Rico Salvettiloop  05-03-2016.

MOERGESTEL – Rico Salvettiloop 05-03-2016.