Het sportieve jaar 2015 zit er weer bijna op. Atletiekvereniging Achil’87 uit Hilvarenbeek laat dit jaar echter nog één keer van zich horen. Wedstrijdlopers en trimmers kunnen voor de laatste keer in 2015 hun sportieve prestaties laten zien en wellicht verbeteren. Achil’87 organiseert op Oudejaarsdag donderdag 31 december 2015 namelijk voor de 31e maal haar traditionele “Oudejaarsloop”; een evenement met een snel parcours. Menig deelnemer heeft in het verleden tijdens de Oudejaarsloop zijn beste jaarprestatie geleverd.

Nieuw startpunt
Het startpunt is vlakbij de nieuwe locatie van basisschool De Driehoek op de Wagenmaker 1, bereikbaar vanaf de Gelderstraat. De route is dus ten opzichte van de voorgaande jaren enigszins gewijzigd: de start is op de Langecruijsstraat, dan Bolakker – Hoog Spul – Veldhoven – Koestraat – Rogier van Leefdaelstraat – Langecruijsstraat.
Het programma is als volgt: 12.30 uur de 5 km, 13.15 uur de 1 km (jeugd) en om 13.30 uur start de 10 km.

Inschrijven
Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 24 december via www.inschrijven.nl en kost voor 1 km € 3,00; 5 km € 6,00 en 10 km € 7,00. U hoeft dan op de wedstrijddag enkel uw startnummer af te halen aan een speciale tafel en niet in de rij te staan.
Na-inschrijven kan vanaf 11.00 uur tot een half uur voor de wedstrijd in het hoofdgebouw van de basisschool De Driehoek aan de Wagenmaker 1 te Hilvarenbeek. Achil´87 verzoekt deze lopers tijdig te komen om de inschrijving vlot te laten verlopen. De prijzen voor de na-inschrijving zijn voor de 1 km € 3,00, 5 km € 8,00 en 10 km € 10,00.

Alle deelnemers ontvangen een versnapering tegen inlevering van het startnummer. Daarnaast zijn er voor de 5 km drie ereprijzen bij de dames en drie prijzen bij de heren en voor de 1 km en 10 km drie ereprijzen in elke Atletiekuniecategorie voor de dames en de heren. Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming door middel van een chip aan de schoen, waarbij de netto-tijden geregistreerd zullen worden die na afloop te vinden zullen zijn op www.uitslagen.nl en natuurlijk op de achil’87 website, samen met de foto’s. Zodra Achil’87 de uitslag publiceert, wordt dit op Twitter aangegeven via http://twitter.com/uitslagen.nl met verwijzing naar de website.

Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig in de school. Na de loop staan limonade, koffie, thee, warme chocolademelk en niet te vergeten erwtensoep voor u klaar. Voor nadere informatie kan men de website www.achil87.nl raadplegen.

Dus nog voor u zich de champagne en oliebollen laat smaken en het vuurwerk aanschouwt, verwelkomt Achil’87 u nog graag bij dit sportieve evenement in Hilvarenbeek. Natuurlijk zijn ook vooral toeschouwers van harte uitgenodigd om de lopers aan te moedigen en mede een gezellige sfeer te creëren.