TILBURG – Op de laatste dag van het jaar sprongen een aantal leden van de Tilburgse Open Roeivereniging (TOR) het water in voor de oudejaarsduik. Hiermee is er weer een traditie bij de roeivereniging geboren. 

VIDAR, studentenroeivereniging, organiseert al jaren op oudejaarsdag een vriendschappelijke roeiwedstrijd waaraan de leden van TOR meedoen. Deze editie deden zo’n 25 roeiboten mee, die van de Trappistenbrug naar Biest-Houtakker hebben geroeid.

Voorzitter bakt oliebollen

Na afloop van de vriendschappelijk wedstrijd, brunchten de leden van TOR bij hun clubhuis. De voorzitter, Hans de Krijger, bakte hierbij oliebollen om het jaar gezellig af te sluiten. Doordat er dit jaar geen Nieuwjaarsduik plaatsvindt, dachten ze bij TOR dan doen we het toch zelf. En zo gezegd, zo gedaan.

Oudejaarsduik

Doordat dit idee pas op het laatst werd bedacht, deden maar weinig mensen mee. Josien van der Salm was één van de leden die wel meedeed en doet volgend jaar ook gewoon weer mee. “Ik zag er voorafgaand eigenlijk een beetje tegenop, maar het viel me enorm mee. Doordat we net de wedstrijd hadden geroeid, waren we nog wel warm en met de temperatuur buiten was de duik prima te doen. Met deze duik is de traditie gezet en gaan we hopelijk volgend jaar met nog meer mensen het water in.”

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: