TILBURG 9 oktober 2018,

Namens TWC Pijnenburg en IJsclub Tilburg overhandigde Jan Timmermans, erelid van TWC en tevens oud-wethouder,  aan wethouder Erik de Ridder van Sport het plan om het wielerparcours bij de tijd te brengen. Het wielerparcours aan de Bijsterveldenlaan is in 1991 aangelegd. Voor die tijd een zeer modern parcours. Op dit afgesloten parcours konden wielrenners hun sport veilig beoefenen. Ook IJsclub Tilburg zag de potentie van de baan. Zij gingen met name in de perioden dat er geen ijs lag c.q. nog geen ijsbaan in Tilburg was, de baan gebruiken om te trainen. Dat werd met name skeeleren/skaten.

Nu ruim 25 jaar later is de baan aan een nieuwe laag asfalt toe. Reden voor beide verenigingen de koppen bij elkaar te steken en een plan te maken om het parcours bij de tijd te brengen en de mogelijkheden voor skaten sterk te vergroten. De zesde stad van het land wordt de laatste tijd dan ook links en rechts gepasseerd door o.a. Roosendaal en Sittard. En realiseer je eens wat voor wieler en schaatstalenten de afgelopen jaren hier niet zijn opgeleid! 

Naast nieuw asfalt wordt gedacht aan een klimheuvel en kasseienstrook.Voor het veldrijden aan o.a. een brug over de vijvers. Voor de schaatsers aan een inline skatebaan die voldoet aan alle eisen. Tilburg kan dé plaats in Zuid Nederland worden waar inline schaatsers kunnen trainen en hun wedstrijden kunnen organiseren. 

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken:\