Joop Zoetemelk zal de ere-gast zijn tijdens de feestelijke 10e editie. Hij zal overkomen vanuit Frankrijk waar Joop al jaren woont, om de spannende wedstrijden tijdens de Streetrace te komen volgen. De organisatie wil Joop Zoetemelk graag eren vanwege zijn enorme palmares die hij bij elkaar wist te fietsen in zijn imposante carrière.

Line -Up ‘Muziekfeest op het Plein’
De line-up met artiesten voor de after party zijn ook bekend en is als volgt:
Het feest op het plein start met de Goirlese Youri Broers gevolgd door Django Wagner en zal op spectaculaire wijze afgesloten worden door… Frans Bauer !

Nederlands Kampioenschap.
Sinds de start van dit unieke sportevenement in 2011 is het enorm snel uitgegroeid tot een groot spektakel in het centrum van Goirle. In 2015, 2017, 2018 en 2019 werd er al gestreden om het officiële Nederlands Kampioenschap. Het absolute hoogtepunt werd behaald in 2019 met een record aantal bezoekers van meer dan 12.000. Bij de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie bleef dit niet onopgemerkt en hebben ze onlangs Goirle uitgeroepen om het NK Streetrace voor de 5e keer te organiseren en dat in ons Jubileum jaar.

Ook de Gemeente Goirle omarmt het NK Streetrace groots. In Chaam hebben ze de ‘Acht van Chaam’, in Tilburg ‘Het Levenslied’, maar Goirle heeft het NK Streetrace. 

De wedstrijden bestaan o.a uit Funklassers, dit zijn recreanten uit Nederland en België. Daarnaast wordt de snelste biker uit Goirle ‘Gools Kampioen’. Naast deze fanatieke mountainbikers zullen er diverse wedstrijden verreden worden door kinderen uit de hele regio. Zij gaan strijden in de Kidsrace om een echte rood/wit/blauwe trui. In 2019 reden er maar liefst 158 kinderen hun NK race van het jaar.

Ex-Profs:
Sinds 2016 hebben we een wedstrijd toegevoegd met bekende ex wielerprofs. In totaal zullen er ruim 35 oud profwielrenners aan de start verschijnen voor een zinderende wedstrijd op de mountainbike. Enkele toppers van toen die dit jaar gaan de strijd aangaan zijn: Erik Breukink, Michael Boogerd, Gert Jacobs, Gerben de Knegt en Richard Groenendaal. Zoals in 2016 (Michael Rasmussen), 2017 (Johan Museeuw), 2018 (Sven Nijs) zal er ook dit jaar een hele bekende Internationale renner aan de start staan….? Elke ex-prof kan geadopteerd worden door een sponsor en daarvoor rijd die renner in een speciaal ontworpen shirt met het bedrijfslogo van die sponsor erop. Na afloop overhandigd de renner het speciale shirt gesigneerd aan zijn sponsor op het grote VIP-deck. Tevens zal er voor de wedstrijd een Meet en Greet georganiseerd worden. De sponsor ontvangt hierbij 2 VIP kaarten zodat de wedstrijden in een schitterende ambiance gevolgd kunnen worden onder het genot van drankjes en een heerlijk compleet buffet. Het hart van het parcours is sinds 2019 op het Oranjeplein, de voortuin van het Gemeentehuis van Goirle.

NK Dames en Heren:
De beste wedstrijd mountainbikers uit Nederland die met een licentie rijden gaan er weer een spannende wedstrijd van maken. De winnaar/winnares zal gehuld worden in de officiële NK trui en het Wilhelmus zal klinken. Maar daarvoor zullen ze wel elke ronde de 18 meter lange zandbak moeten doorkomen. Tevens zullen de hoge brug en o.a de houten kombocht voor de nodige spanning zorgen.

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken: