Traditiegetrouw vindt in de kerstvakantie het Vakantietoernooi Zaalvoetbal plaats.

Dit jaar strijden de leerlingen van de basisscholen tegen elkaar op 2, 3 en 4 januari 2019.

Meer dan 1.600 leerlingen van 49 scholen geven op 5 locaties in de stad op een sportieve manier invulling aan hun vakantie. Er wordt gestreden in 5 verschillende categorieën: onderbouw, middenbouw, bovenbouw en een Johan Cruijff competitie voor jongens en voor meisjes. 

Jackie Groenen

De Johan Cruijff poules zijn meteen de voorrondes voor de Johan Cruijff 6 vs 6 competitie die later dit jaar gespeeld wordt. De jongens spelen deze poule op vrijdag 4 januari in Sportcentrum UVT, de meiden spelen daar een dag eerder, op donderdag 3 januari.  Op die dag komt er een bijzondere toeschouwer naar de meiden kijken. Jackie Groenen, Europees kampioen en speelster van het Nederlands vrouwenelftal, komt het meisjesvoetbal extra onder de aandacht brengen en reikt de prijzen uit. Jackie is geboren in Tilburg en speelt momenteel bij FFC Frankfurt, in Duitsland. 

Fair Play

Naast Jackie Groenen wil ook Jordens Peters, speler van Willem II, alle kinderen succes wensen bij het toernooi. Jordens is ambassadeur van Positief Voetbalklimaat Tilburg en vindt net als de organisatie van Vakantietoernooien Fairplay een belangrijk onderdeel van de wedstrijden. Alle teams maken kans op het winnen van de Fairplayprijs, die naast de prijs voor de poulewinnaar uitgereikt wordt. 

Bij de jongste deelnemers, de onderbouwleerlingen uit de groepen 3 en 4, komt de mascotte van Willem II, Kingo, de kinderen aanmoedigen.

Voor het programma en meer informatie over het toernooi kijk op www.sportintilburg.nl of de Facebookpagina van Vakantie Toernooien.