Tilburg Trappers heeft zijn negenentwintigste duel dit seizoen in de Oberliga Nord overtuigend gewonnen. De koploper in de Meisterrunde liet in IJssportcentrum Stappegoor geen spaan heel van Hannover Indians, 6-0.

De wedstrijd was vierenvijftig minuten en veertien seconden oud toen de 2225 toeschouwers hun handen bijna kapot klapten na een prachtige solo van Max Hermens, die helaas net niet bekroond werd met een doelpunt. De lach op het gezicht van de 20-jarige center na zijn oogstrelende actie verraadde zijn emoties.’Het plezier in het ijshockey is weer terug. Nog niet zo lang geleden baalde ik van het feit dat ik die puck er niet inschoot. Nu geniet ik vooral van het feit dat ik samen met Wouter (Sars) en Jonne (de Bonth) een goede wedstrijd heb gespeeld. De scherpte in de afwerking komt vanzelf weer terug wanneer ik meer wedstrijden speel’, aldus Hermens die in vijftien shifts bijna elf minuten op het ijs stond.

Negenentachtig dagen was het geleden dat de geboren Zoetermeerder voor het laatst het geelblauwe shirt over zijn schouders trok. Fysieke en mentale problemen speelden hem parten. Vanavond was er de comeback. ‘De terugkeer naar Nederland viel me zwaar. De periode in Zweden was geweldig. De mensen zijn heel fijn om mee te zijn. Men laat je lekker je ding doen, terwijl hier iedereen op je let. Ik moest echt op zoek naar mezelf en afstand nemen van het ijshockey. Gelukkig zit ik nu weer prima in mijn vel’, keek Max nog eenmaal terug naar die donkere periode.

De ploeg van coach Bo Subr, waar Nick de Ruijter, Kilian van Gorp en Alexey Loginov vanwege fysieke ongemakken ontbraken, stortte zich vanaf de openingsface-off als een roofdier op zijn prooi. De Indians, afgelopen dinsdag nog met 7-6 baas over Moskitos Essen, hadden niets in te brengen. Na drie minuten drukte Tilburg het overwicht in een doelpunt uit. Mitch Bruijsten veranderde een schot van Ryan Collier voldoende van richting en Hannover sluitpost Albrecht was volstrekt kansloos. Trappers speelde in een moordend tempo, liet de puck veelvuldig vloeiend van stick naar stick gaan en creëerde in het vervolg van de openingsperiode nog legio mogelijkheden. Een 3-0 tussenstand (via twee goals van Parker Bowles) was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het ijs.

Halverwege de derde periode completeerde Mitch Bruijsten zijn eerste hattrick van het seizoen. Met nog tien minuten te spelen en een 5-0 voorsprong op zak geloofde men het wel. In de slotfase maakte Ivy van den Heuvel er met de vierde Trappers powerplay goal van de avond nog 6-0 van. Zondagavond (aanvang 18.15 uur) wacht de ploeg in vorm, Saale Bulls. ‘Geen eenvoudige tegenstander’, weet Hermens, ‘maar wanneer we daar met dezelfde instelling het ijs op gaan als vanavond, moeten we ook daar voor de winst gaan.’