Willem II heeft woensdagavond in het Koning Willem II stadion goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo met 3-0 te winnen. Door de resultaten op de andere velden klimt Willem II weer een beetje uit het dal omhoog. 

Met Jordy Croux voor het eerst dit seizoen in de basis trad Willem II de tegenstander tegemoet. In het eerste halfuur golfde het spel op en neer, maar zonder honderd procent scoringskansen voor beide ploegen. In het laatste kwartier voor rust nam Willem II het initiatief en schiep het zichzelf enkele goede kansen. Of dit kwam door het uitvallen van VVV’s aanvoerder en centrale verdediger Jerold Promes zal altijd de vraag blijven, maar het was op zijn minst opvallend.

Ogbeche’s negende
De eerste kans was voor Kostas Tsimikas die VVV-keeper Lars Unnerstall in de korte hoek niet wist te verrassen. Ook Jordy Croux kon met een goede actie de score net niet openen en Fran Sol kopte rakelings over. Vlak voor de rust was het toch raak: na een scrimmage voor het Venlose doel, waarbij de bal eerst van de lijn werd gehaald en Sol de paal raakte, schoot de Nigeriaanse spits Bartholomew Ogbeche zijn negende treffer van het seizoen binnen: 1-0.

Fel uit kleedkamer
Een doelpunt dat de thuisclub de spirit gaf om lekker fel uit de kleedkamer te komen. Binnen acht minuten na de pauze leek de wedstrijd beslist. Eerst was het de beurt aan aanvoerder Ben Rienstra, die de bal van Ogbeche op de rand van het strafschopgebied kreeg aangespeeld en achter Unnerstall schoot: 2-0. De mooiste treffer van de avond moest toen nog komen. Met een mooie dropkick vanaf de punt van het strafschopgebied knalde de Belg de 3-0 binnen. Even later tikte Mattijs Branderhorst het enige schot op zijn goal van Vito van Crooij over de doellat.

Debuut
Vijf minuten voor tijd, de supporters stonden al op de banken om de overwinning te vieren, debuteerde Eyong Enoh voor Willem II. Hij verving Jordy Croux, over wie trainer Erwin van de Looi op de persconferentie zeer te spreken was. Verder roemde de trainer de teamprestatie en was ook zeer tevreden over de wisselwerking tussen Kostas Tsimikas en Mo El Hankouri op de linkervleugel. VVV-trainer Maurice Steijn sprak over de slechtste wedstrijd van het seizoen van zijn ploeg.