Het pinksterweekend stond bij tennisvereniging TC De Rauwbraken uit Berkel-Enschot in het teken van de opening van het nieuwe tenniscomplex. Zo’n 50 leden namen deel aan een tennisclinic waarvoor niemand minder dan veelvoudig dubbelspelkampioen Jacco Eltingh naar Berkel-Enschot was gehaald. Naast een openingsfeest werd op zondag het ‘Bring Your Own Friend’ – toernooi georganiseerd.

‘Naar voren leunen, niet opzij! Prima! En nu de bal halen’. Jacco’s stem schalt over de banen en de veelal jonge deelnemertjes hebben zijn onverdeelde aandacht. Bloedfanatiek wordt er geoefend op de service, passing, en fore- en backhand. Volgens trainer Mikel is het vooral de aanpak van de voormalige tennistopper waarvan een grote aantrekkingskracht uitgaat: ‘Het is niet dat ze hem kennen, daar zijn ze te jong voor. Maar Jacco weet wel de juiste dingen op het juiste moment te zeggen’. Ook de jonge Loeka vindt de aanwijzingen fantastisch en leert er veel van: ‘Hij zei dat veel oefenen het allerbelangrijkste is’.

Tennispaviljoen
TC De Rauwbraken is opgericht in 1980 en heeft inmiddels zo’n 700 leden, voornamelijk afkomstig uit Berkel-Enschot. De vereniging beschikt over 9 smashcourts en 3 kunstgrasbanen. Omdat het oude onderkomen gedateerd raakte werd een gloednieuw tennispaviljoen met een grotere capaciteit gebouwd. Voorzitter Wilfried Teunissen is er maar wat trots op: ‘We hebben een deel van het oude paviljoen kunnen behouden. En ondanks een lange periode van slecht weer in de winter, was het precies op tijd klaar. Ook fijn dat we tijdelijk de kantine van handbalvereniging White Demons mochten gebruiken’.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: