Tilburg mag zichzelf een echte hardloopstad noemen. Kijk maar eens naar alle loopevenementen. Je ziet het meteen als je je door de stad verplaatst. Je komt altijd wel een hardloper tegen. En nu de lente begint te prikken, trekken nog meer lopers hun schoenen aan om erop uit te gaan. De fanatieke hardlopers houden trouwens geen winterstop. Weer of geen weer, de kilometers worden gewoon gemaakt. Net zoals bij de organisatie van de Marathon Tilburg. Die werkt er al maanden aan om de 2e editie op 13 mei een fantastisch evenement voor de stad te maken. Het moet een nóg toegankelijker, goed georganiseerd hardloopfeest voor iedereen worden.

Nieuwe afstand: achtste marathon (5,27 KM)
Een duidelijk doel van de organisatie na de 1ste editie; Marathon Tilburg voor een breder hardlooppubliek aantrekkelijk maken. Hardlopen is namelijk voor iedereen. Daarom is er deze editie een nieuwe afstand toegevoegd – de achtste marathon (5,27 KM). Deelname voor die afstand kan al vanaf 12 jaar!


Koningsplein wordt omgetoverd tot marathonplein

Vorig jaar was het warm, zeg maar bloedheet. Mede daardoor besloot de organisatie de starttijden voor de 2e editie iets te vervroegen en extra watersponzen in te kopen. De hele marathon start dit jaar om 9:30, de halve om 11:30 en de kwart en achtste om 11:45 uur. Met zowel start als finish op het Koningsplein. Het plein wordt omgetoverd tot sfeervol marathonplein. Van praktische zaken als een garderobe tot het welverdiende biertje erna, alles is hier te vinden.

Duizend euro voor winnaar hele marathon

Dit jaar ontvangt de winnaar van de hele marathon een mooi geldbedrag. Job van der Steen won de 1e editie in een strakke tijd van 2 uur, 31 minuten en 47 seconden. Spannend dus of deze tijd verbeterd wordt dit jaar. Ook nieuw deze editie, Inschrijvers voor 1 mei krijgen hun startnummer thuisgestuurd, wel zo gemakkelijk.

Meer van mooi Tilburg in de aangepaste parcoursen
De reacties over de parcoursen van vorig jaar waren positief, toch zijn alle routes verbeterd. Tilburg heeft een levendige binnenstad en ook prachtig buitengebied. Dat wilde de organisatie dit jaar beter terug laten komen in de parcoursen. Alle afstanden starten op het Koningsplein en vanaf daar maken de lopers een rondje door de binnenstad. De hele en halve marathonlopers ‘schieten’ via de Piushaven het buitengebied in. De lopers van de kwart en achtste marathon gaan via de Piushaven terug naar het Koningsplein.

De route van de hele en halve loopt daarna door Moerenburg en langs het kanaal. De halve marathon slaat af naar Tilburg West, de hele loopt door voor een ‘rondje’ in de Reeshof. Na 21,1 of 42,195 kilometer bereikt iedereen via het centrum de finish op het Koningsplein. De volledige parcoursen, inschrijven, verhalen van deelnemers en ander nieuws zijn te vinden op www.marathon-tilburg.nl.

We nodigen iedereen en in het bijzonder alle Tilburgers van harte uit om er samen een onvergetelijk en mooi hardloopfeest van te maken. Of je nou deelnemer, vrijwilliger of supporter bent. Tot 13 mei!