Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg in de eigen T Kwadraat tegen Maatwerkers VCN, de nummer zeven van de ranglijst. Gesteund door een goed gevoel van de laatste wedstrijden was dit vooraf gezien een wedstrijd waarin de Tilburgers voor een verrassing zou kunnen zorgen. Zover kwam het helaas niet.

Misschien speelde mee dat coach Guillermo Boogers, zelf ook tijdelijk aan een rolstoel gekluisterd, opnieuw nauwelijks wisselmogelijkheden had door twee nieuwe blessures. Uiteindelijk wist Volley Tilburg alleen de derde set te winnen.

De eerste twee sets werden met 20-25 en 19-25 verloren. Ondanks veel inzet en goed serveren lukte het niet om bij VCN in de buurt te blijven. Het geroutineerde team van coach Fer van Hal bleef de bovenliggende partij. Met name blokkerend hield Volley Tilburg weinig tot niets tegen: er werden veel ballen geraakt door het blok, maar dat waren bijna allemaal punten voor VCN.

In set drie leek de wedstrijd te kantelen. Met name door twee geweldige serviceseries van Tom Chermin sloeg de thuisploeg een groot gat. En de doordraaitruc van drie posities van coach Guillermo Boogers werkte uitstekend. In deze set werden wél veel punten gescoord door de eigen blokkering. Met 25-17 ging de set naar Tilburg. Coach Van Hal begon de vierde set met een paar nieuwe spelers, die het uitstekend deden. VCN kwam al snel op voorsprong en bouwde die langzaam maar zeker uit tot een 18-25 setwinst.

Volgende week volgt de cruciale uitwedstrijd in Veenendaal. Hopelijk is dan de volledige selectie weer beschikbaar.

(Bron: Volley Tilburg – Heren 1)