Vandaag, zaterdag 5 augustus 2017, zal tijdens de Koningsdag (Open Dag) van Willem II het  standbeeld worden onthuld van Jan van Roessel, de Willem II-er van de eeuw, welke pontificaal voor de hoofdingang van het Willem II-stadion zijn plek gaat krijgen. Het standbeeld is uniek. Het is namelijk volledig geïnitieerd, gerealiseerd en bekostigd door supporters. Ruim een jaar geleden is de Tilburgse kunstenares Wilma Bevers opdracht gegeven om het standbeeld te maken.

Oer-Tilburger Jan van Roessel werd geboren in 1925 en overleed in 2011. Hij was hét gezicht van het succesteam dat in 1952 en 1955 kampioen van Nederland werd. In 168 wedstrijden voor Willem II wist hij maar liefst 151 te scoren. Jan van Roessel was een typische, ouderwetse, midvoor. Groot, sterk en niet te stoppen in de lucht. Met deze kwaliteiten haalde hij het Nederlands elftal en wist hij zelfs te scoren voor Nederland tijdens de Olympische Spelen van 1952.

Het beeld is niet alleen een eerbetoon aan Jan van Roessel, maar indirect ook aan alle clubhelden die het mooie rood-wit-blauw hebben gedragen. Op de sokkel onder het beeld prijken alle namen van de “de club van 100”. In chronologische volgorde zijn de 126 namen vermeld van spelers die meer dan 100 officiële wedstrijden voor Willem II hebben gespeeld. De lijst begint met Louis Schollaert, die in 1908 debuteert en eindigt (voorlopig) met Kostas Lamprou. Op de sokkel zijn de namen terug te vinden van illustere Willem II-ers, zoals John Feskens, Sjel de Bruyckere, Tomas Galásek en Sami Hyypia. Veel van deze helden zullen zaterdag als eregast aanwezig zijn bij de onthulling.

Het standbeeld wordt aanstaande zaterdag om half 2 onthuld door de 90-jarige (een dag later word ze 91) weduwe van Jan van Roessel, Louisa.