Bartholomew Ogbeche heeft met een hattrick Willem II een belangrijk punt bezorgd. Tegen directe concurrent VVV Venlo was winst eigenlijk een vereiste, maar er werd met 3-3 gelijkgespeeld. Toch was er sprake van een ‘winstpunt’ omdat de ploeg van Erwin van de Looi eigenlijk weinig aanspraak maakte op een overwinning.

De eerste helft was van Tilburgse zijde van bedenkelijk niveau. Niet dat de thuisploeg tot grootse daden kwam, maar de Tricolores legden de Limburgers zelden een strobreed in de weg. ‘Uit weinig bleek dat er voor Willem II vanavond veel op het spel stond’, moest ook Erwin van de Looi na afloop concluderen. Een te korte terugspeelbal leverde voor VVV-Venlo de eerste kans op. Torino Hunte leek Mattijs Branderhorst te omspelen, maar de Tilburgse goalie greep alsnog prima in.

Branderhorst beste man
Niet veel later onderscheidde hij zich opnieuw door een kopbal van Ralf Seuntjes uit zijn doel te ranselen. Toen uit de daaropvolgende corner de bal door Vito van Crooij van de punt van het strafschopgebied werd ingeschoten moest hij echter kapituleren: 1-0. Branderhorst behoedde zijn ploeg gedurende de eerste helft voor een grotere achterstand. Zijn ploeggenoten slaagden er niet in om grote scoringskansen te creëren, maar toen de bal plots op het hoofd van Fran Sol belandde had keeper Lars Unnerstall de grootste moeite om de gelijkmaker voor de lijn te keren.

Aansluitingstreffer
In de rust werd Elmo Lieftink vervangen door Ismail Azzaoui. Nadat Damian van Bruggen een bal die in het Tilburgse strafschopgebied bleef hangen binnen schoot, leek de wedstrijd gespeeld: 2-0. Toch kwam er met Azzaoui (en later Jordy Croux en Daniel Crowley) binnen de lijnen meer dreiging in de ploeg. Toen uit een corner de inzet van Thom Haye van de lijn werd gehaald, nam Azzaoui de bal op de pantoffel. Omdat Ogbeche de bal onderweg nog toucheerde kreeg hij de goal achter zijn naam (2-1), al vond Ogbeche dat de credits naar Azzaoui mochten.

‘B’ is back
Ogbeche toonde in het restant van de wedstrijd aan helemaal terug te zijn na het blessureleed dat hem sinds zijn komst bij Willem II achtervolgt. Leek zijn eerste treffer nog van weinig waarde omdat VVV niet veel later een penalty benutte en daarmee de stand op 3-1 bracht, met zijn twee treffers die volgden toonde hij aan een fantastische afmaker te zijn. Met nog een kwartier op de klok mocht hij een vrije trap geheel vrijstaand inkoppen: 3-2. In de extra tijd rondde hij goed doorzetten van Azzoui aan de achterlijn professioneel af: 3-3.

B en B
Trainer Van de Looi moest na afloop vaststellen dat hij zijn ploeg de minste wedstrijd van het seizoen had zien spelen, maar kon er ook niet onderuit om twee spelers een compliment te maken. Doelman Branderhorst die een aantal goede reddingen verrichte en ‘B’ die de wedstrijdbal in zijn voetbaltas mocht stoppen.

Door René Vermetten.