Aanstaande zondag 11 maart vindt de officiële openingshandeling plaats van Sportinstituut Ooms – Noord. Het wordt een sportschool met een uniek concept in Tilburg. Want hoewel je hier alle bekende apparaten vindt, ligt de nadruk vooral op groepslessen met een persoonlijke touch. En het is voor alle leeftijden.

Op 11 maart tussen 11.00 en 14.00 uur vertonen hiphop teams, judoka’s en karateka’s hun kunsten in een aantal demolessen. Maar dit is slechts een deel van wat er bij Ooms te doen is. Bodypump, yoga en tal van fitness activiteiten worden aangeboden als groepsles. Een ervaren instructeur begeleidt de deelnemers waardoor iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij verdient.

‘Op deze manier verloopt een training veel efficiënter dan wanneer je in je eentje sport’, zegt Arjan Demers. Hij is samen met Peter Ooms de drijvende kracht achter de sportschool. ‘Maar natuurlijk mogen mensen ook individueel trainen, want groepslessen zijn niet voor iedereen geschikt. In dat geval zorgen wij voor een schema op maat’.

Trainingszones
Over de indeling van de sporthal is goed nagedacht. Zo zijn er drie zones: een bokszone, een HIT-zone en een functionele zone. In de bokszone kun je bijvoorbeeld tai-boksen of je gaat aan de slag met bokszakken. HIT staat voor High Intensity Training. Dat zijn korte, intensieve trainingsvormen die helemaal zijn gericht op kracht en coördinatie. De functionele zone biedt mogelijkheden om allerlei oefeningen met attributen als ballen en touwen te doen. ‘Dat is eigenlijk één grote apenkooi’, zegt Arjen.

Van 2 tot 92
Heb je last van beperkingen maar wil je toch sporten? Speciaal hiervoor heeft Sportinstituut Ooms een fysiotherapeut in huis. Ook kan een voedingsdeskundige geraadpleegd worden. ‘Zo kan iedereen sporten, of je nou 2 of 92 jaar bent’, aldus Peter Ooms.

Door: Theo van Etten