“Be rough, be tough, be a clan’s man”

Op zaterdag en zondag, 1 en 2 juli, kun je in Stadsbos013 meedoen aan een Obstacle Run. Zowel gevorderden als beginners zijn welkom. Daarnaast zal in dezelfde arena het kampioenschap ‘Sterkste man van Nederland’ worden georganiseerd. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting ‘Spieren voor Spieren’.

Obstacle Course Running (OCR), ook wel ‘obstakelloop’ of ‘modderloop’ genoemd, is momenteel de snelst groeiende sport ter wereld. Deelnemers vind je op alle niveaus: er is een groep die voor de overwinning gaat, terwijl anderen samen met vrienden of familie puur voor het plezier de uitdaging aangaan.

Sander van Nieuwenhuijzen, initiatiefnemer van Obstacle World: “Het draait vooral om saamhorigheid, vandaar het thema dat wij aan deze ‘Highland Edition’ hebben gekoppeld: ‘Be rough, be tough, be a clan’s man’. Zowel bezoeker als deelnemer zal direct de Schotse sferen ervaren, onder meer door een gezamenlijke warming-up bij elke start, de opzwepende muziek en het Schotse thema, dat we zowel op het parcours als in de Game Arena doorvoeren.”

Family challenge
Op zondag 2 juli staat de Family Challenge op het programma: een parcours van 3 of 6 kilometer dat speciaal is ingericht voor het hele gezin. Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich laten schminken in de gevechtskleuren van hun clan en gaan samen met hun (groot)ouders het gevecht met de hindernissen aan. Ook kan er gereden worden op Shetland pony’s en wordt er gezorgd voor de inwendige mens.

Sterkste man van Nederland
Gelijktijdig met de Obstacle Run wordt het Nederlands kampioenschap ‘Highland Games’ georganiseerd. Geheel volgens de Schotse tradities zullen stoere mannen in traditionele kledij hun krachten meten bij het steenstoten, hamerslingeren en boomstam-over-de-kop-gooien. Onder andere zal Wout Zijlstra, bekend als Nederlands’ sterkste man, hier zijn opwachting maken.

Volg het nieuws op www.obstacleworld.nl of via de Facebookpagina: ObstacleWorldHighland.

Door Theo van Etten.

Klik op de eerste foto om de serie in een slede-show te bekijken: