TILBURG – De Tilburg Trappers zijn vrijdagavond (20 april red.) voor het derde jaar op rij de beste ploeg in de Oberliga, het derde niveau in Duitsland, geworden. Op bezoek bij Deggendorfer SC werd in overtime met 3-2 gewonnen. Dit betekende de derde zege in de best-of-fiveserie, waardoor de Trappers het kampioenschap prolongeerden. 

Drie seizoenen geleden maakte de Tilburgse ploeg de overstap naar de Oberliga, aangezien ze te sterk waren voor de Nederlandse competitie. Het debuutjaar in Duitsland werd bekroond met de titel. Dat ze zowel vorig jaar als dit jaar ook de beste zijn, mag gezien worden als een unieke prestatie.

Promotie

Ondanks dat de Trappers al drie seizoenen lang de beste zijn van de Oberliga zullen zij niet promoveren naar de Zweite Bundesliga. De clubs uit het tweede niveau moeten unaniem toestemming geven om een buitenlands team tot de competitie toe te laten. De ploeg uit Tilburg is al in gesprek met de clubs, maar de goedkeuring zal er voor aankomend seizoen nog niet komen. Hierdoor zal Deggendorfer SC ondanks het verlies in de play-offs finals promoveren.

Huldiging

Gisteren (zaterdagavond) werd de ijshockeyploeg in Tilburg gehuldigd. Om half zeven vertrokken de spelers en de staf op een platte kar richting het centrum. Rond de klok van half acht werden Trappers gehuldigd bij de Paleisring. Loco burgermeester Hans Kokke sprak de aanwezige supporters en de spelers toe. “Ik kan niet zeggen hoe trots de gemeente is. Zowel op de Trappers als op de fans.” Uit handen van Kokke ontving voorzitter Ron van Gestel de zilveren legpenning van de Gemeente Tilburg.

Door Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken: