Zondag 4 0ktober organiseren de wandel sportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam samen, wederom het Nederlands kampioenschap snelwandelen heren 50 kilometer. en 10 kilometer. Dames in Tilburg.
De wedstrijd zal worden verlopen op het wielerparcours van Wielervereniging Pijenenburg in de Reeshof te Tilburg. De Nederlandse Atletiek Unie heeft wederom beide verenigingen gevraagd de organisatie op zich te nemen. Het is nu al voor de 15e keer dat beide verenigingen dit kampioenschap, achter elkaar, in Tilburg organiseren.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP SNELWANDELEN.
Ook de Belgische atletiek unie heeft nadrukkelijk het verzoek ingediend, vanwege de perfecte organisatie in Nederland, om ook het Belgische kampioenschap 50 kilometer op deze dag te laten verlopen. Voor de Belgische dames is er ook een Belgische kampioenschap. De dames lopen voor dit kampioenschap een wedstrijd van 20 km.

Internationale deelnamen.
Naast de Nederlanders en Belgen komen ook een aantal Duitsers en Fransen aan de start, die deze wedstrijd als een goede test zien de opbouw van hun wedstrijd jaar.
Zondag 4 oktober om 11.00 uur is de start voor de 50 kilometer. De lopers lopen op het ronde parcours van 1569 meter en moeten naast een aanloop stuk 31 rondes af gaan leggen.
Om 13.00 uur starten alle deelnemers/sters voor de 20 km. en om 14.00 uur is de start voor 10 km., 5 km. (jeugd) 3 km. (Jeugd) en 1 km. (Jeugd).
Bij het 10 kilometer Nederlands kampioenschap is Anne van Andel die titelverdedigster. Anne is weer torenhoog favoriet en zal op de 10 km. op een tijd van rond de 53 minuten uit kunnen komen. Sandra Maas is haar grootste tegenstander. Gevolgd door een 4 tal dames die waarschijnlijk voor de 3e plaats gaan strijden; hieronder Yvonne Grootswagers- Leermakers uit Kaatsheuvel en Anita Bakker (Tilburg), verder Loes van Bremen en Truus van Wijnen.
Bij de Heren 50 kilometer is Rob Tersteeg titelverdediger en opnieuw de voornaamste kandidaat voor de titel. Rob Tersteeg zal met de vorm die hij nu heeft en uitstraalt uit moeten kunnen komen op een tijd van 4. Uur 45 minuten.
Rick Liesting is zijn voornaamste tegenstander. Frank van der Gullik, Jan Netten (Waspik) en Ton van Andel zijn de voornaamste kandidaten voor de 3e plaats.
Bij de Belgen is Daniel Lhoest titel verdediger. Pascal Biebuyck zou hier nog wel eens voor een verassing kunnen gaan zorgen en met Peter Vandenhove zijn beide ook de voornaamste deelnemers voor de 1e 3 plaatsen in het Belgisch kampioenschap.
Bij de Belgische dames 20 kilometer is Myriam Nicolas titel verdedigster en met Annelies Sarrazin en Liesbet De Smet de kandidaten voor de medailles. Muriel Oger zou nog voor een verassing kunnen gaan zorgen.
Voor de overige afstanden zijn geen kampioenschappen maar is het een wedstrijd waar ieder aan mee kan gaan doen. Voor liefhebbers die geen wedstrijd licentie hebben is er een mogelijkheid om in de prestatieklasse deel te nemen.

6 UUR VAN TILBURG.
Voor wandelaars, snelwandelaars en prestatielopers, die geen startlicentie hebben is het mogelijk deel te nemen aan de 6 uur van Tilburg. De start hier voor is ook om 11.00 uur. Men loopt ook op het ronde parcours bij wielervereniging Pijnenburg. Men kan zich eens testen hoever men kan komen en een leuke afstand proberen te lopen. Alle lopers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging. Voor ieder die welke afstand dan ook uitloopt is er een diploma vermeld met afstand en tijd. Ehbo en masseurs zijn aanwezig. Per ronde vindt er tijdregistratie plaats evenals op alle 5 km. punten.