Zondag 2 0ktober organiseren de wandel sportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam samen, wederom het Nederlands kampioenschap snelwandelen heren 50 kilometer. en 10 kilometer dames in Tilburg.
De wedstrijd zal worden verlopen op het wielerparcours van Wielervereniging Pijnenburg in de Reeshof te Tilburg. De Nederlandse Atletiek Unie heeft wederom beide verenigingen gevraagd de organisatie op zich te nemen. Het is nu al voor de 16e keer dat beide verenigingen dit kampioenschap, achter elkaar, in Tilburg organiseren.
BELGISCH KAMPIOENSCHAP SNELWANDELEN.
Ook de Belgische atletiek unie heeft nadrukkelijk het verzoek ingediend, vanwege de perfecte organisatie in Nederland, om ook het Belgische kampioenschap 50 kilometer op deze dag te laten verlopen. Voor de Belgische dames is er ook een Belgische kampioenschap. De dames lopen voor dit kampioenschap een wedstrijd van 20 km..
Internationale deelnamen
Naast de Nederlanders en Belgen komen ook een aantal Duitsers en Fransen, Engelse en zelfs een dame uit Hongarije die de 50 km mee gaat lopen, aan de start.
Zondag 2 oktober om 11.00 uur is de start voor de 50 kilometer. De lopers lopen op het ronde parcours van 1569 meter en moeten naast een aanloop stuk 31 rondes af gaan leggen.
Om 13.00 uur starten alle deelnemers/sters voor de 20 km. en om 14.00 uur is de start voor 10 km., 5 km. (jeugd) 3 km. (Jeugd) en 1 km. (Jeugd).
Bij het 10 kilometer Nederlands kampioenschap is Anne van Andel dit jaar geen titelverdedigster. Anne zal gaan deelnemen op de 50 kilometer. Sandra Maas -oud kampioene- is daardoor favoriet voor de titel. Haar grootste tegenstanders zijn Yvonne Grootswagers-Leermakers uit Kaatsheuvel en Anita Bakker uit Tilburg. Gevolgd door Loes van Bremen en Annie van der Meer
Bij de Heren 50 kilometer is Rob Tersteeg titelverdediger en opnieuw de voornaamste kandidaat voor de titel. Rob Tersteeg zal met de vorm die hij nu heeft en uitstraalt uit moeten kunnen komen op een tijd van 4. uur 25 minuten.

Rick Liesting is zijn voornaamste tegenstander. Frank van der Gullik, is zijn voornaamste tegenstander. Voor de 3e plaats zijn een 5 tal kandidaten , waaronder zelfs Anne van Andel die ook zeker gaat voor een Nederlands record dames 50 kilometer.
Bij de Belgen is Peter Vandenhove de voornaamste kandidaat voor de titel, maar krijgt de tegenstand van Daniel Vandendual en Jack Till. voor de 1e 3 plaatsen in het Belgisch kampioenschap.
Bij de Belgische dames 20 kilometer zijn Annelies Sarrazin en Liesbet De Smet de kandidaten voor de titel
Voor de overige afstanden zijn geen kampioenschappen maar is het een wedstrijd waar ieder aan mee kan gaan doen. Voor liefhebbers die geen wedstrijd licentie hebben is er een mogelijkheid om in de prestatieklasse deel te nemen.
6 UUR VAN TILBURG
Voor wandelaars, snelwandelaars en prestatielopers, die geen startlicentie hebben is het mogelijk deel te nemen aan de 6 uur van Tilburg. De start hier voor is ook om 11.00 uur. Men loopt ook op het ronde parcours bij wielervereniging Pijnenburg. Men kan zich eens testen hoever men kan komen en een leuke afstand proberen te lopen. Alle lopers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging. Voor ieder die welke afstand dan ook uitloopt is er een diploma vermeld met afstand en tijd. Ehbo en masseurs zijn aanwezig. Per ronde vindt er tijdregistratie plaats evenals op alle 5 km. punten.
Informatie en inschrijving over alle onderdelen: W.S.V. Hart van Brabant. Ad Leermakers Ruimtevaartstraat 7 5175 BK Loon op Zand mail: leermakers.ad@gmail.com tel 0416 362858
Of Hans van der Knaap mail: hansvanderknaap2@gmail.com