Een gelijk opgaande strijd met voor beide teams kansen op de overwinning. Lange rally’s en kwalitatief goed volleybal kenmerkten de dameswedstrijd Volley Tilburg – Zaanstad, waarbij de laatstgenoemde uiteindelijk aan het langste eind trok. Eindstand: 2-3.

Het publiek kreeg waar voor zijn geld. Beide teams waren sterk in zowel de aanval als verdediging en regelmatig waren er prachtige aanvallen en splijtende smashes te bewonderen, zowel voor, als vanachter de driemeterlijn. Spelverdeelster Marloes Vermeulen wist haar aanvallers goed te vinden en ook Floor van den Nieuwenhoff verrichtte uitstekend werk in haar nieuwe rol als libero.

Wedstrijdverloop
Waar Volley Tilburg in de eerste twee sets de bovenliggende partij was (25-21 en 25-22), trok Zaanstad gedurende de derde en vierde set de wedstrijd langzaam naar zich toe (twee maal 20-25). Ook in de beslissende set trok de ploeg uit het noorden deze lijn door en won met 10-15.

Vooral de derde set bleek cruciaal. Waar beide teams in de eerste sets elkaar steeds slechts enkele punten lieten uitlopen, werden de verschillen in de hiernavolgende sets groter. Het lukte Volley Tilburg niet meer om een opgelopen achterstand goed te maken. Ondanks prima volleybal van (onder andere) Suzanne Muilwijk, Lotte van der Horst en Nathalie Beukelman en een uitstekende invalbeurt van libero Shauny Dieltjes, wist het team het vertrouwen niet terug te vinden. Ook Finke van der Markt, de plaatsvervangster van de geblesseerde Lotte den Exter en Roxanne Fontanel, kweet zich uitstekend van haar taak, maar wist het tij niet te keren.

Door: Theo van Etten en Roxanne Fontanel