In de uitwedstrijd tegen Vocasa uit Nijmegen hebben de dames van Volley Tilburg met 2 – 3 verloren. Nipt, want de eerste twee sets werden nog prima binnengehaald. “Ons spel werd net iets te behoudend” aldus trainer – coach Johan van Vliet.

Met een goede servicedruk namen de Tilburgse dames in de eerste set direct een voorsprong, die ze ook niet meer uit handen gaven: 23 – 25. Ook in de tweede set trok Volley Tilburg na een gelijk opgaande strijd aan het langste eind en won met 22 – 25.

Daarna keerde het tij, vooral door de inbreng van de sterke diagonaal Laura Klaver bij Vocasa. Het scorend vermogen liet vervolgens te wensen over en de Nijmeegse club profiteerde daarvan. Zij wonnen de derde set met 25 – 20. In de vierde set nam Vocasa opnieuw direct het voortouw en liep uit naar 10 – 3. Dit verschil van zeven punten kwam Volley Tilburg niet meer te boven en zag de set met hetzelfde verschil verloren gaan: 18 – 25.

Vocasa rook de overwinning en ondanks hevige weerstand van de Tilburgers trok de club uit Nijmegen de beslissende vijfde set met 15 – 12 naar zich toe.

Komende zaterdag heeft Volley Tilburg een weekje rust. De week erna volgt de uitwedstrijd tegen Zaanstad. Aanvang: 17.00 uur.

Door: Lotte van der Horst en Theo van Etten